Tarihi Rum yetimhanesi restore edilsin!

Tarihi Rum yetimhanesi restore edilsin!
Yayınlama: 28.11.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Büyükada Tarihi Rum yetimhanesi restore edilmesi  için Change Org’da ile kampanya başlatıldı.

Tarihi Rum yetimhanesi restore edilsin!

Büyükada’da Avrupa’nın en büyük tahta binası olarak bilinen Büyükada Tarihi Rum yetimhanesi restore edilmeyi bekliyor. Dünyanın değişim platformu Change Org’da G.Sevim tarafından konu ile ilgili bir kampanya başlatıldı.

Avrupa’nın en büyük, Dünya’nın ise ikinci büyük ahşap binası olduğu söylenen yapı Büyükada’nın Manastır tepesinde 1898-1899 yıllarında bir Fransız şirketince otel yapılmak için inşa edilen Büyükada Tarihi Rum yetimhanesi dönemin ünlü mimarlarından Alexandre Vallaury’nin projesiyle tamamen ahşap malzemeler kullanılarak, birbirine bağlı beş blok olarak yapıldı.

Büyükada’da Avrupa’nın en büyük tahta binası yıkılmak üzere! Adaya her gidişimizde biraz daha çökmüş görünüyor. Ülkemizde tarihi eserlere sahip çıkılmıyor mu? Neden çürüyüp yıkılmasına göz yumuluyor? Binanın dışardan görüntüsü ne kadar harap ise, içerisindeki doku da bir o kadar hüzünlü. Yüksek tavanlarının döküldüğü, altında ki zeminin çöktüğü bu koca tarih, zamanında otel olarak kullanılmış ve daha sonra bir çok yetim çocuğa ev sahipliği yapmıştı. Restore edilip, kurtarılmayı bekliyor!  Lütfen bu kampanyayı imzalayıp destekleyin, Eski Rum yetimhanesi olan bu tarihi binanın yok olmasına izin vermeyelim!

İmza atmak için aşağıdaki linkten kampanyaya ulaşabilirsiniz

https://www.change.org/p/tarihi-rum-yetimhanesi-restore-edilsin

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.