Tencere kapak ayrı düştü! Adalar Belediyesi’nden kamuoyu açıklaması

Yayınlama: 03.08.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Bir zamanlar kol kola seçimlere giren, projeler yapan, imar planlarını beraber hazırlamaya çalışan kısacası akçeli işlerde yan yana yürüyen Adalar Belediyesi ile Adalar Vakfı arasına kara kedi girdi.

Adalar Belediyesi bugün resmi WEB sitesinden kamuoyuna bir açıklama yaptı. Açıklamada ; ‘Bazı sosyal medya hesaplarında, kendilerine  “Ada Gönüllüleri” diyen bir grup  3 Ağustos tarihinde  İlçemizde bulunan bir spor kulübünde “Ada Barınağı”na mama alınması için ücretli bir etkinlik düzenleyerek elde edilen geliri bağış amacıyla kullanacağını duyurmuştur. İzne tabi olan bu bağış etkinliğiyle kurumumuzun herhangi bir bağlantısı yoktur.’ İfadelerine yer verdi. Açıklamanın tam metnini belediyenin sitesinden okuyabilirsiniz.

Açıklamada belediyenin “Ada Gönüllüleri” diyerek hedef aldığı Adalar Vakfı. DSP İlçe Başkanı Murat Pekin belediyenin açıklaması üzerine bir açıklama yaptı. Pekin: “Öncelikle buradaki problem, gönüllü olarak hayvanlara yardım için bir araya gelen insanların üzerinden kendi piarını yapmaya çalışan bir vakfın Adalar ilçesinde bu konulara aşina olan insanları irite etmesi. Kısaca konu gönüllülük değil, geçmiş ilişkileri sebebiyle ciddi biçimde sorunlu olan Adalar Vakfı yüzünden bu aşamaya geldi. Bu söz konusu vakfı ele geçirmiş şahısların ne olduğunu Adalara yeni yerleşen adalılar bilmez. Bu vakıf tamamen iyi niyetle içinde babam Orhan Pekin’in de olduğu kişiler tarafından 90 lı yıllarda kuruldu. Ancak Fetullah denilen yapının ülkemizde güç kazandığı yıllarda o yapının adalardaki uzantıları ile solcu-liberal bir takım ismi belli kişiler ortaklaşa olarak vakfı ele geçirdi. Önce bildiğim bir hasta için toplanan paraların bir bölümünü kendi uhdelerine geçirdiler. Hatta o kadar ileri gittiler ki, vakfın parası ile vakıfa işyeri alıyoruz diye Mavi Marmara iskelesinin karşısındaki iki katlı dükkanı aldılar ancak tapusunu vakıf yerine kendi üzerlerine kaydettiler. Kısaca bunlara yardım parası emanet etmek kediye ciğer teslim etmekten farksızdır. Belediye Başkanı yapması gereken açıklamayı yapmış” Dedi.

Peki ne oldu da tencere kapak ayrı düştü?

Tabi ki hem maddi hem siyasi rant hesapları. Artık her olayda, çıkar ilişkilerinde karşı karşıya gelen bu ikili arasında gizli yürütülen hem siyasi hem de maddi çekişmeler artık su yüzüne çıkmış durumda. Hatırlanacağı üzere Kent Konseyi seçimlerinde Adalar Belediyesi ve Ada Vakfı karşı karşıya gelmiş, Adalar Belediyesi mevcut başkanı desteklerken Adalar Vakfı başka bir adayı desteklemiş, CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat’da belediye başkanı olacağım hayalleri yüzünden desteğini beklediği Ada Vakfını desteklemiş, Ada Vakfı ise 2024 seçimlerinde başka birini belediye başkanlığı seçimlerinde destekleyeceği ortaya çıkması üzerine ortada kalmıştı. Seçimler yaklaşırken, partiler yavaş yavaş çalışmalarına başlarken, partideki olası adaylar birbirini kuyusunu kazarken siz siz olun iyi niyetinizle bu gibi art niyetli insanlara, kurumlara. kendinizi kullandırmayın.

İbn_i-Sina’nın bir sözüyle yazıyı tamamlayalım.  

“Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir”

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    Belediye seçimlerinde hiç kimse, hiç kimsenin oyuna BANKO gözüyle bakmasın. Kesinlikle ve kesinlikle eskiden de olduğu gibi, kazanacağını bilsem de, atama adaylara, yağmurlu havada su yok. ADALI OLSUN, ADANIN SORUNLARINI BİLSİN; HALKIN İÇİNDEN ÇIKSIN, MÜTEVAZİ OLSUN, GELSİN CANIMI YESİN

  2. andrea dorya2 dedi ki:

    Köpeklerin mamasına göz dikenler. Bu kadar mı düştünüz?
    Yoksa başka mamalar kesildi de köpek mamasına mı kaldınız?