TSM-BİR AÇILIŞ-BİR KAZA

Yayınlama: 24.08.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

8 Ağustos 2021 tarihinde, Kınalıada Türk Sanat Müziği korosu, Pandemi sonrası ilk kez Kınalıada Spor Kulübünde sezon açılışı yaptı.

TSM-BİR AÇILIŞ-BİR KAZA

Ses sanatçısı, çalıştırdığı 3 koronun şefi, bestekâr Kemal Külah, Kayseride tertiplenen beste ödül töreninde ödülünü almadan önce Kınalıada korosunu sabah Proti Restaurant’da ağırladıktan sonra, sazlar, sanat güneşimiz Zeki Müren’in ritim sanatçısı Gazi Dönmez ve keman sanatçısı Hilmi Birol ayrıca udi Can Kandaz eşliğinde çalışmalarını başlattı.

Kınalıada TSM korosuna her Pazar günü katılıp kâh müzik bilgisini geliştiren, kâh sesini deneyen, zamanını iyi değerlendirmesini bilen, kâh konserlere katılmaya hazırlanan adalı ve adalar arası dostlarımızın olması sanat adına, adamız adına bizleri sevindiriyor. Sizler de denemeyi ihmal etmeyiniz.

Maalesef müzikle gelen ruh terapisi, görünmez bir kaza ile üzüntüye dönüştü. Çınar meydanına açılan yokuşta bulunan Spor Kulübünden çıkan koristler, yokuşun tepesi Nar Çiçeği sokağından şuursuzca bisikletle inen gençlerden kendilerini korumaya alırken freni tutmayan bir bisiklet Gazi Dönmez hocaya arkadan çarptı. Gazi hoca takla attı ve yere kapaklandı. 112 Acil Servis zaten olay yerine çok yakın olduğu için acele müdahalede bulundu ve Gazi hoca ağrılar içinde deniz ambülansına bindirilip, hemşirenin motive etmesi ile Yedi Tepe Hastanesine taşındı.

Kiralık bisikletin sürücüsü yaralı hocaya çok nazik davranıp, bisiklete henüz binmiş olduğunu, frenin tutmadığını o an fark ettiğini söylemiş ve üzüntüsünü ifade etmiştir.

Gazi Dönmez hoca, adada polis müdahalesi olmadan, kaburga kemiği kırılmış halde acilen tedaviye alınmış, Kınalıada karakolundan Komiser Bey kendisini telefon ile arayıp  sağlık durumu ile ilgilenmiştir.

Bu kaçıncı kaza? Bu kaçıncı yaralanma? Bu kaçıncı mağduriyet? Prens Adalarının SİT Bölgesi olduğu unutuldu mu? Sabrın sonu selâmettir derler ama ben Adalar Belediyesinin tek başına çalışmadığını bildiğim için buradan Adalar Kaymakamlığına, Emniyet Müdürlüğüne, İstanbul Büyük Sehir Belediyesine sesleniyorum: Akülü arabalarla, kaykaylarla, bisiklete binmeyi beceremeyenlerle yollarımız yürünmez oldu. İlginizi ve yardımlarınızı bekliyoruz.

Sosi Cındoyan

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.