Türkiye’nin ilk Kız Futbol Takımı “Kınalıada Kız Futbol Takımı”

Türkiye’nin ilk Kız Futbol Takımı “Kınalıada Kız Futbol Takımı”
Yayınlama: 21.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Kadın futbol tarihi, 1969 yılında Kınalıada Kız Futbol takımı ile başında Haluk Hekimoğlu’nun bir araya getirdiği 13 sporcuyla spor tarihindeki yerini alıyor

Türkiye’nin ilk Kız Futbol Takımı Kınalıada Kız Futbol Takımı

1971 yılında Kınalıada Kız Futbol Takımı’nın Mithatpaşa Stadı’nda Beşiktaş’ın gençleriyle bir maç yapacağı haberi gazetelerde yer alır. Gazetede Türkiye’nin ilk ve tek kız futbol takımı sıfatıyla yer alan alan takımın, 1969 yılında kurulduğu ve kadrosunda 13 futbolcu barındırdığı söylenir. Ve işin en güzel kısmı da bunlardan dördünün yurt dışına transfer olduğu haberinin yer almasıdır. Medine, Neşe, Sevgi ve Atıfet’in geçtiğimiz sezon sık sık uçakla İtalya’ya giderek İtalyan Kız Futbol Ligi’nde oynadıkları haberi gazetede gururla yer alır. Kınalıada Kız Futbol Kulübü başkanı Haluk Hekimoğlu, yaptığı açıklamayla” artık erkeklerle maç yapmaktan bıktıklarını ve kendilerinden başka kız futbol takımlarının kurulması için kızları futbol sahasına davet ettiğini” söyler.

Ancak işte tam da bu noktada ilginç bir detay var. TFF’nin internet sitesine göre Türkiye’nin ilk kadın futbol takımı Haluk Hekimoğlu’nun başkanlığını yaptığı İstanbul Kız Futbol Takımı’dır. Yani bizim gazetelerde Kınalıada Kız Futbol Takımı adıyla gördüğümüz takımın adı İstanbul Kız Futbol Takımı olarak değişir, hatta 1973 yılında kulübün adı Dostlukspor olur. Bu isimle uzun yıllar rakip bulamayarak gösteri maçlarında emekli ve genç erkek futbolcularla maçlar yapacak olan takım, bence de ilk Türk kadın futbol takımı unvanını sonuna kadar hak ediyor. Zaman zaman gazetelerde çeşitli oyuncularının röportajlarına rastladığımız takımın kalecisi Hayal Karaduman “En büyük idealim, Fenerbahçe’nin kalesini korumaktır.” diyor yine bir özel maç sonrası.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.