“Türkiye’yi bölgesinin istikrar ve güven adası hâline…

“Türkiye’yi bölgesinin istikrar ve güven adası hâline…
Yayınlama: 28.03.2024
A+
A-

“Türkiye’yi bölgesinin istikrar ve güven adası hâline dönüştürdük”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli mitinginde yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz 21 yıl boyunca vesayeti gerilettik, darbecileri püskürttük. Çevresindeki savaşlara rağmen, Türkiye’yi bölgesinin istikrar ve güven adası hâline dönüştürdük” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi miting alanında düzenlenen Kocaeli mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Türkiye’nin en büyük gücünün vatandaşlarının birliği, beraberliği, vahdeti ve aralarında tesis ettiği sarsılmaz bağ olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bağı hem korumamız hem de perçinlememiz gerekiyor. Seçim döneminde yükselen siyasi tansiyonu farklı yerlere yönlendirmek isteyen odaklara karşı çok dikkatli olmalıyız. Türkiye, rüştünü defalarca ispat etmiş olgun bir demokrasiye sahiptir. Seçim sistemimiz her açıdan dünyaya örnek olacak seviyededir. Uğruna bedel ödediğimiz bu kazanımların elimizden kayıp gitmesine izin veremeyiz” açıklamasında bulundu.

“TÜM BADİRELERİN ÜSTESİNDEN ALNIMIZIN AKIYLA GELMEYİ BAŞARDIK”

Türkiye’nin bugünlere büyük mücadeleler sonunda ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kazanımlarımızın hiçbiri bize altın tepside sunulmadı. Demokraside, ekonomide, hak ve özgürlüklerde sahip olduğumuz hiçbir imkân bize lütuf olarak verilmedi. Son 21 yılda milletçe pek çok kez sınandık, nice zorlukla karşılaştık, gizli açık nice sabotaja maruz kaldık” dedi.

Türkiye’nin, bir başka ülkenin ve milletin başına gelse bir daha yeniden ayağa kalkamayacağı büyük felaketler yaşadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “İşte son olarak 6 Şubat’ta bir gecede 53 binden fazla canımızı toprağa verdiğimiz, 104 milyar dolarlık zarara yol açan asrın felaketi depremle imtihan edildik. Allah’a sonsuz şükürler olsun, tüm bu badirelerin üstesinden alnımızın akıyla gelmeyi başardık. Geçtiğimiz 21 yıl boyunca vesayeti gerilettik, darbecileri püskürttük. Terör örgütlerine tarihlerinin en ağır bedellerini indirdik. Çevresindeki savaşlara rağmen, Türkiye’yi bölgesinin istikrar ve güven adası hâline dönüştürdük.”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.