“Ulaştırma alanında büyük bir dönüşüme imza attık”

“Ulaştırma alanında büyük bir dönüşüme imza attık”
Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-

“Ulaştırma alanında büyük bir dönüşüme imza attık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da şoför esnafıyla iftar programında yaptığı konuşmada, “Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 29 bin 373 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu bin 714 kilometreden 3 bin 726 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğumuzu 311 kilometreden 774 kilometreye, kara yolu tünel sayımızı 83’den 495 adede çıkartarak ulaştırma alanında büyük bir dönüşüme imza attık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen iftar programında şoför esnafıyla bir araya geldi.

Programda yaptığı konuşmasında, bazı münferit örnekler üzerinden şoför esnafının itham edilmesini, ötekileştirilmesini hatta kimi çevreler tarafından bir nefret objesi hâline getirilmeye çalışılmasını üzülerek gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Çok büyük bir grup içindeki birkaç kişinin yaptığı hatanın genele teşmil edilmesini kesinlikle doğru bulmadıklarını da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şoför esnafı kardeşlerime yönelik haksız ithamların, belediye başkanı gibi sorumluluk makamındaki kişilerce yapılması ise çok daha vahimdir. Milletin yetki verdiklerinin görevi suçu başkalarına yıkmak değil, sorunları doğru bir şekilde tespit edip bunlara çözüm üretmektir” değerlendirmesinde bulundu.

“ENERJİMİZİ VE KAPASİTEMİZİ BAHANE ARAMAK İÇİN DEĞİL, SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN KULLANDIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Trafik sürekli sıkışıyor, bir yerden bir yere gitmek sorun oluyorsa şoför kardeşlerim burada suçlu değil, bilakis mağdur konumundadır. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerimizde artan trafik keşmekeşinden, şoför esnafı kardeşlerim herkesten daha çok etkileniyor. Çünkü bizler yolları sadece ihtiyaç duyduğumuz zaman kullanıyoruz ama şoför kardeşlerim günün 24 saati çalışıyor. Hâl böyleyken görevi yol yaparak, asfalt dökerek, tünel, kavşak, alt geçit inşa ederek, metro ve tramvay hatları açarak trafiği hafifletmek olanların kendi beceriksizlerinin vebalini şoförlerimize yüklemesi işgüzarlıktır. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle davranmadık. Böyle kolaycı yollara tevessül etme gereği duymadık. Enerjimizi ve kapasitemizi bahane aramak için değil, sorunları çözmek için kullandık.”

“Yol medeniyettir” düsturuyla gece gündüz çalışarak Türkiye’yi ulaştırma alanında dünyada parmakla gösterilen bir yere taşıdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 29 bin 373 kilometreye, otoyol uzunluğumuzu bin 714 kilometreden 3 bin 726 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğumuzu 311 kilometreden 774 kilometreye, kara yolu tünel sayımızı 83’den 495 adede çıkartarak ulaştırma alanında büyük bir dönüşüme imza attık” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.