Ürdünlü İbrahim Alramadeen 10 yıl önce vücudunda ortaya çıkan tutukluklara bağlı olarak yaşadığı ülkedeki doktorların kapısını çaldı.
Yapılan tektiler sonucu Parkinson teşhisi konulan Alramadeen, uzun yıllar ilaç tedavisi gördü. Kullandığı ilaçların etkisi günden güne azalınca işine ara vermek durumunda kaldı, daha da zor olanı günlük ihtiyaçlarını bile tek başına karşılayamaz hale geldi. Ürdün’de tedavisini üstlenen doktoru İbrahim Bey’e Parkinson hastalığının bir çaresi olduğunu ve beyin pili ameliyatıyla bu hastalığının bulgularının çok büyük oranda düzeldiğini fakat bu ameliyatın gerçekleştirilebilmesi için en iyi sağlık koşullarının Dünya’da yalnızca Türkiye’de olduğunu belirtti. Doktorunun önerisi üzerine Türkiye’ye gelen Alramadeen, binlerce Parkinson hastasını eski sağlığına kavuşmasını sağlayan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh’ın kapısını çaldı. Yapılan kontroller sonucunda 9 Nisan’da beyin pili ameliyatı olan İbrahim Alramadeen “Türkiye’yi hiç bilmiyordum, burada bizlere sağlanan sağlık koşullarından dolayı Türk hükümetine şükranlarımı sunuyorum, bundan böyle Türkiye bizim ikinci memleketimizdir” dedi.
54 yaşındaki İbrahim Alramadeen, 10 yıl önce yaşadığı ülke olan Ürdün’de sol kolundaki ve sol bacağındaki tutukluklara bağlı olarak doktora başvurdu. 3 yıl boyunca çeşitli kontrollere tabi tutulan Alramadeen’e son olarak Parkinson teşhisi konuldu. Hızlıca bu hastalığın tedavisine başlandı ve 7 yıl süreyle ilaç kullandı. Kullandığı ilaçlar birkaç saatliğine etkisini gösteriyordu ama kısa sürede bu etki azalıyordu. Günden güne hastalığı ilerledi ve günlük ihtiyaçlarını bile tek başına karşılayamaz hale geldi. Ürdün’de devlete bağlı bir birimde güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Alramadeen, hastalığı kötüye gittiği için işe gidemez hale geldi ve zorunlu olarak ara vermek durumunda kaldı. Yaşadığı fiziksel sorunun yanı sıra bu durum psikolojik olarak da ailesine olumsuz tavırlar şeklinde yansımaya başladı. İbrahim Bey’in tedavisini üstlenen Ürdün’lü doktoru bu hastalığının tedavisinin beyin pili ameliyatı olduğunu ama bu ameliyatı olabilmek için en iyi şartların Dünyada yalnızca Türkiye olduğunu söyledi. Bunun üzerine Nisan ayının başında Türkiye’ye gelen İbrahim Bey, tıp literatürüne yaptığı sayısız başarılı beyin pili operasyonlarıyla adını yazdıran Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh ile tanıştı. Yapılan tetkikler ve kontroller sonucu İbrahim Alramadeen 9 Nisan’da beyin pili operasyonu geçirdi. Ameliyat sonrasındaki sürece bağlı olarak gerekli pil ayarları yapılan hasta şu günlerde 10 yıl önceki haline geri dönmüş durumda. Günlük ihtiyaçlarını karşılayabilen, yürüyebilen, rahatça konuşabilen İbrahim Bey ve ailesi mucize olarak nitelendirdikleri bu iyileşmenin mutluluğu içerisinde. Yaklaşık 2 aydır tedavi için Türkiye’de bulunan çift; “Türk hükümetine verdikleri sağlık hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz, Türkiye’ye daha önce hiç gelmedik ve burayla ilgili hiçbir şey bilmiyorduk, herkes o kadar yardımcı oldu ki artık Türkiye’yi ikinci ülkemiz olarak görüyoruz ve Arap ülkelerinde yaşayan tüm yakınlarımıza her anlamda Türkiye’yi tercih etmelerini önereceğiz” dedi.
BEYİN PİLİ AMELİYATI SONRASINDA HASTALARI HASTALIĞIN İLK YILLARINA GERİ GETİREBİLMEK MÜMKÜN!
Operasyonu gerçekleştiren ve Parkinson hastalarının hayatına umut ışığı olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh; “beyinde hareketlerimizi düzgün ve düzenli yapabilmemizi sağlayan kontrol merkezleri var, dopamin o bölgeleri etkileyerek bedensel işlevlerimizi daha akıcı yapmamızı sağlıyor. Bu maddenin eksilmesine bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkta ilk bulgular varsa titremenin yanı sıra hastadan hastaya farklılık göstermekle birlikte yüz hatlarında donukluk, küçük adımlarda öne eğik yürüme, katılık, yavaşlık, tutukluk gibi belirtiler oluyor” diyerek Parkinsona bağlı olarak yapmış olduğu beyin pili operasyonu ile ilgili sözlerine şöyle devam etti: “hastalarla konuşa konuşa yaptığımız ameliyat sırasında beynin fizyolojik haritasını çıkararak hastalıktan sorumlu hücrelerin yerini bulup beyin pili uygulamasını yapıyoruz, beyin pili elektrotlarının yerleştirilmesinden hemen sonra hastalar elektrotların beyinde hedeflenen anatomik oluşumdaki varlığının mekanik etkisiyle kendilerinde iyileşme hissediyor. Beyin pilinin açılması sonrasında bu iyileşme artıyor ve ortalama 3 hafta kadar süren pil programlanması sonrasında sonuç en üst düzeye ulaşıyor” dedi.
Ülkesine döner dönmez ara verdiği işlerine kaldığı yerden devam etmeyi planlayan İbrahim Alramadeen eski günlerine kavuşmasının sevincini yaşarken hastalığı süresince kendisini bir an bile yalnız bırakmayan ve en büyük destekçisi olan eşi Riada Alramadeen “hastalığın getirdiği zorluklar gereği evin bütün fertleri kendisiyle ilgilendi, özellikle son dönemde yaşadığı ağrılardan dolayı uyuması bile imkansız hale gelmişti, ama şimdi çok mutluyum. Ali Hoca’ya minnettarız, kendisi bütün güzel sözlere layık bir hekim. Burada kendimizi evimizde gibi hissetmemizi sağlayan herkese misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederiz, ülkemizi huzurlu ve sağlıklı bir şekilde geri döneceğiz” dedi.