“Vapura Binmeyen Kalmasın” Diyen Şehir Hatları Müdürüne Adalıdan Videolu Yanıt: “Ayakta Duracak Yer Yok!”

İstanbul Şehir Hatları yöneticilerinden olduğu belirtilen bir ismin sosyal medyada yaptığı nostaljik vapur paylaşımı, her gün ulaşım çilesi çeken Adalar halkının tepkisine neden oldu

“Vapura Binmeyen Kalmasın” Diyen Şehir Hatları Müdürüne Adalıdan Videolu Yanıt: “Ayakta Duracak Yer Yok!”
Yayınlama: 20.07.2026
A+
A-

İSTANBUL – İstanbul Şehir Hatları yöneticilerinden olduğu belirtilen bir ismin sosyal medyada yaptığı nostaljik vapur paylaşımı, her gün ulaşım çilesi çeken Adalar halkının tepkisine neden oldu. Tarihi Paşabahçe vapurunun hınca hınç dolu görüntülerini paylaşan bir vatandaş, yetkiliye “Kendin bin de görelim” diyerek isyan etti.

Olay, sosyal medyada bir kullanıcının İstanbul vapurlarıyla ilgili yaptığı paylaşıma, Şehir Hatları yöneticilerinden Güçlü Şeneler’in yorum yapmasıyla başladı. Şeneler’in, “İstanbul’da Şehir Hatları vapuruna binmeyen kimse kalmamalı” şeklindeki romantik ve turistik temennisi, Adalar hattını günlük hayatta kullanmak zorunda olan bölge sakinlerinin gerçekleriyle örtüşmedi.


“Bırakın Video Çekmeyi, Ayakta Duracak Yer Yok”
Yaz aylarında ve hafta sonlarında Adalar hattında yaşanan aşırı yoğunluktan bunalan Adalı bir vatandaş, yöneticinin bu yorumuna sessiz kalmadı. Nostaljik söylemlerin aksine vapurlardaki “balık istifi” yolculuğa dikkat çeken vatandaş, efsanevi Paşabahçe vapurunun kapasitesini zorlayan kalabalık görüntülerini paylaşarak yetkiliye şu sözlerle yanıt verdi:

“Arkadaşlar inanmayın bunlara. Madem (öyle) kendi binsin binsin de görelim. Telefonunu elinde bir kayıt alsın da paylaşsın onu da merak ediyorum. Bırak telefonu videoyu filan, ayakta duracak yer yok!”


Adalıların Bitmeyen Ulaşım Çilesi
Vatandaşın paylaştığı fotoğraf ve videolarda, erken saatlerde bile Paşabahçe vapurunun güvertelerinin ve iç kısımlarının tamamen insan seliyle kaplı olduğu, yolcuların adım atacak yer bulmakta zorlandığı anlar net bir şekilde görüldü.

Özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Adalar hattı, adada ikamet eden ve işine, okuluna veya evine gitmek için bu vapurları kullanmak zorunda olan yerel halk için uzun süredir bir çileye dönüşmüş durumda. Sosyal medyada gündem olan bu karşılıklı diyalog, İstanbul’un “vapur romantizmi” ile günlük yaşamın zorlu gerçekleri arasındaki uçurumu bir kez daha gözler önüne serdi.

Görüntüleri izleyen diğer sosyal medya kullanıcıları da Adalı vatandaşa hak vererek, yetkililerin sosyal medyadan davet yapmak yerine, sefer sayılarını artırarak bu yoğunluğa acil bir çözüm bulması gerektiğini dile getirdi.


Ada Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Yorum Yazın

Yorum yapın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.