Vatandaşı takmayan başkan desek eksik kalacak, ucube desek ayıp olacak!

Vatandaşı takmayan başkan desek eksik kalacak, ucube desek ayıp olacak!
Yayınlama: 22.10.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün ada yollarındaki çöpleri eleştiren bir vatandaşa verdiği cevabı kendindeyken mi verdiği merak konusu oldu.

Vatandaşı takmayan başkan desek eksik kalacak, ucube desek ayıp olacak!

Dünyada bir çok alanda modelin markasının önüne geçtiği, kitleler üzerinde bilinirlik ve hatırlanma oranının daha yüksek olduğu örnekler ile dolu.

Bazen markalar bunu tüketici/vatandaş ekseninde bilinçli algı yaratma ile yaparlar, bazen de hayatin olağan akışında modeller markalardan daha bilinen, güvenilen ve etkilenilen unsurlar olarak ortaya çıkar.

Örnek mi?

Ekrem İmamoğlu – CHP
Passat – VOLKSWAGEN
Fc Barcelona – İSPANYA
Prima – P&G (PROCTER and GAMBLE)

Bizdeki örnek ise TERS MODEL. Erdem Gül – CHP, bir model markasını yani partisini bu kadar mı beceriksiz, basiretsiz, yolsuz bir algı/gerçekliğine mahkum edebilir. Bunun için Erdem Gül’ü tebrik etmek, Ak Partinin birincil görevi olmalı. Vakit kaybetmeden çiçek, çikolata birde viski (üçlemeyi sever) göndermeli.

İşte size bir örnek daha

Dün Adalı bir vatandaşımızın canına tak etmiş, bir tweet paylaşmış. @ibbBeyazmasa, @ibbPR, @CHP_adalar, @ekrem_imamoglu, ve @erdemmgul etiketleyerek (mention) “diye sormuş, çöplerin dağ olduğunu, sokakların mezbeleye döndüğünü fotoğrafları ile paylaşmış.

Esas oğlan hemen cevabı yapıştırmış, cevap yazmış.


“Tamam temizlik temel görevimiz.( aa hatırlamış, belediye olduğunu) Bize laf söyleyebilirsiniz (kime söyleyecek ti @mansuryavas06 ya mı?) Ama araçlarımızın geçmesini bekleyip sonra çöp atanlara, (hani şu canımıza kasteden PUFY’in YUMİ’nin SOFİ’nin katillerine, senin üstünü örttüğün caniliklere mi) haber vermesi halinde alacağımızı bildiği halde ağaç dalları atanlara lafınız yoksa samimiyetiniz sorgulanır. Demiş.

Şimdi bu tweeti neresinden alıp, nereye bağlamak lazım. Erdem Gül kendi beceriksizliğini, basiretsizligini vatandaşa yüklemiş, samimiyetini sorgulamış, suçlu ilan etmiş. Oysa sağır sultan biliyor ki “ADALARI ÇÖPLÜĞE CEVİRDİNİZ”. Halktan peşin peşin aldığınız Çevre ve Temizlik Vergisini iç edip, sıfırlayan sizsiniz. Vatandaştan toplanan, hazineden aldığınız paraları nereye harcadınız da temizlikte çalıştıracak adam bulamıyorsunuz, Erdem Gül. Tabi cevap vermezsin, yeterince promil seviyesine çıkmıyor yazılarımız, artık seni kesmiyor, bünye alışmış. Bizi de vatandaşı da kendi deyiminizle “TAKMIYORSUNUZ”. Nacizane bir tavsiye Adalet geç de olsa bir TAKARSA pir TAKAR haberin olsun. Halkı kör cahil göreceğine dön bi bak… Tepeden inme, hangi görevin bedeli Adalara Başkan olmaksa, bu zulmu Adalara reva gören zihniyeti de sorgulamak lazım. Bir de vatandaşa sormak lazım. Sizce Erdem Gül kim?

Twitter da açılan bir hashtagden yola çıkarak soruyoruz. #senkimsin Erdem Gül!

Sen; Kıyıları halka açacağız deyip, sahilleri ranta teslim edensin,
Sen; Büyükada Atatürk Meydanına çadır kurdurup, Adaları sirke çevirensin,
Sen; Şeffaflık bildirgesine imza atıp, belediyeyi halktan kaçırıp kapalı kapılar arkasında iş çevirensin,
Sen; İmar yolsuzluğuna, kaçak inşaatlara boğulan adayı talan edensin,
Sen; Adalara PKK savunucusunu getirip, besleyip, at meydanını ucubeye çevirensin,
Sen; Halktan ruhsat adı altında haraç alansın,
Sen; Başkalarının yaptığı hizmete konan, kendi yapmış gibi gösterensin,
Sen; İstiklal Marşımızı ağzına almayan, bayrağımıza saygı göstermeyensin,
Sen; Bu ulusun değerlerini hiçe sayansın,
Sen; Nihilistliginle ahlaki olguları yadsıyarak, toplumu tehdit edensin,
Sen; Mitomansın,
Sen; Basiretsizsin,
Sen; Çok yakında….

Şükrü Abanoz.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.