Vital Voices, Kadın Politikacı Programı’na Türkiye’den Gülseren Onanç’ı Seçti

Vital Voices, Kadın Politikacı Programı’na Türkiye’den Gülseren Onanç’ı Seçti
Yayınlama: 05.09.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:26
A+
A-

Girişimci, siyasetçi ve kadın hakları aktivisti Gülseren Onanç, ABD merkezli Vital Voices adlı sivil toplum kuruluşunun VVEngage Kadın Politikacı Programı’na kabul edildi.

2019 – 2020 Programına seçilen 25 kadından biri olan Onanç, programa Türkiye’den kabul edilen ilk kadın siyasetçi oldu.

Kadın liderlerin desteklenmesi için kurulan ABD merkezli sivil toplum kuruluşu Vital Voices’ın 2019-2020 VVEngage Kadın Politikacı Programı’na katılacak isimler belli oldu. Liderlik, Stratejik İletişim ve Medya Katılımı, İyi Yönetişim ve Politik Strateji başlıklarıyla 10 ay sürecek programa Gülseren Onanç seçildi.

Programın önemine dair konuşan Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu‘nun kurucusu Gülseren Onanç “Dünyada etkisi giderek artan erkek egemen otoriter, popülist politikacılara karşı global bir dayanışmaya ihtiyaç var.  Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni sahiplenmek ve uygulamak zorundayız. Doğamızı birlikte korumalı, dünyamızın sorunlarına birlikte çözüm bulmalıyız. Bu nedenle Vital Voices’ın VVEngage programını önemsiyorum. Farklı ülkelerden seçilen 25 kadın siyasetçiye sağlanacak eğitim ve mentorluğun benim gelişimime katkıda bulunacağına inanıyorum. Sorunlarımız aynı çözümlerimiz de ortak olmalı. Kadın politikacılar güçlendirilmeli, yerel ve global politika yapma süreçlerinde etkin olmalı. Bu program sonucunda ben de uluslararası alanda daha etkin olmayı hedefliyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.