Yassıada’da açılıyor. İşte son görüntüler

Yassıada’da açılıyor. İşte son görüntüler
Yayınlama: 17.12.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:25
A+
A-

Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak yeniden düzenlenen adada konferans salonu, cami ve müze var.

Yassıada’nın, “Demokrasi ve Özgürlük Adası” olarak yeniden düzenlemesi projesinde sona gelindi.

Adada 125 odalı otel, 600 kişilik konferans salonu, cami, müze sergileme alanları kafeterya ve restoranlar bulunuyor. İnşaatın büyük ölçüde tamamlandığı, sahil kesiminde bazı bölümlerde işçilerin yoğun olarak çalıştığı görüldü.

4 YILDIR ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada projesinde, sona yaklaşılıyor. 18.3 hektarlık Yassıada’da, 14 Mayıs 2015 yapılan temel atma törenin ardından çalışmalar hızlı bir şekilde başlamıştı. Gemilerle adaya getirilen iş makineleri ve işçiler, 4 yılı aşkın bir süredir aralıksız çalışıyor.

Yapılan çekimlerde, ada projesinde olan binaların tamamlandığı ve oturuma hazır hale geldiği görüldü. Çalışmalar, ada üzerindeki peyzaj çalışmaları ve kıyı bölümünde iskele ve yürüyüş yolları üzerinde yoğunlaşmış durumda.

1.200 KİŞİLİK CAMİ 600 KİŞİLİK KONFERANS SALONU VAR

Büyük bir değişim geçiren Yassıada’da 125 odalı otel, 600 kişilik konferans salonu, 1.200 kişilik bir cami, müze, sergileme alanları seyir terasları da bulunuyor. Adada, ziyarete gelecek vatandaşların kullanabileceği kafeterya ve restoranların bulunacağı da öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Demokrasi ve Özgürlük Adası” olarak yeniden düzenlenen Yassıada’ya ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edildiği Yassıada’da yapımı devam eden müze ve kongre merkezinin son hâlini, yerinde inceleyerek çalışmalar konusunda bilgi alacağı öğrenildi.

ADA TARİHTE BİRÇOK ŞEKİLDE KULLANILDI

Tarihi belgelere göre Yassıada, 4. yüzyıldan itibaren sürgün yeri olarak kullanıldı. Zaman içinde üzerinde kilise ve bir manastır inşa edildi. Birkaç sahip değiştiren ada, 1947 yılında Deniz Kuvvetleri tarafından satın alındı. 1952 yılında eğitim hizmetlerine açıldı. 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra burada kurulan mahkemede, Demokrat Partililer yargılandı.

1993 yılında İstanbul Su ürünleri Fakültesi Enstitüsü adaya taşındı. Fakülte, adayı 1995 yılında terk etti. O tarihten inşaat başlayana kadar Yassıada, terk edilmiş olarak kalmıştı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.