Yassıada’daki 5 yıldızlı otel ‘amacın hâsıl olduğu düşüncesiyle’ kamuya devrediliyor

Yassıada’daki 5 yıldızlı otel ‘amacın hâsıl olduğu düşüncesiyle’ kamuya devrediliyor
Yayınlama: 09.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından Yassıada’da yapılan Katre Island Otel devredilecek. Devir kararını doğrulayan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş, görüşmelerin başladığını duyurdu.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ömür Gebeş’e otelin devredilmesi kararına yönelik soruya yazılı yanıt vererek, “Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki işletme hakkını kamuya devretmek için görüşmeler başlamıştır” dedi.

Ömür Gebeş gönderdiği yazılı yanıtta şunları söyledi:

“Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. olarak daha önce birçok kültür mirasımıza sahip çıktığımız gibi Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın restorasyonu projesine de talip olduk. Bu kapsamda çalışmaların başladığı ilk günden itibaren hiçbir ticari kaygı gütmeden adadaki kültürel, tarihi mirasa sahip çıkmayı ve bu mirası tekrar kamuya kazandırmayı amaç edindik. Şirketimiz, projenin tamamlanmasıyla birlikte amacın hâsıl olduğu düşüncesiyle, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki işletme hakkını kamuya devretmek için görüşmelere başlamıştır.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.