Yassıada’ya Giriş Ücreti Ne Kadar? Nasıl Gidilir? İsmi değişti mi?

Yassıada’ya Giriş Ücreti Ne Kadar? Nasıl Gidilir?  İsmi değişti mi?
Yayınlama: 27.06.2023
A+
A-

Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam karanının çıktığı Yassıada’nın adı 2015 yılında Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilmiş ve İmar planları değiştirilerek adanın üstünde yapılaşma olmuştu.

Ada, 2020 yılında ziyarete açıldı. Türkiye’nin birçok yerinden ziyaretçi ağırlayan adayla ilgili sorular gündeme geldi.

Adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen Yassıada nerede, nasıl gidilir? Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın ( Yassıada) giriş ücreti ne kadar?

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI (YASSIADA) NEREDE?

Daha önce Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam kararının verildiği yer olarak bilinen Yassıada’nın adı 2015 yılında ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak değiştirilmişti.

Yassıada ismiyle de bilinen Burgazadası’nın bir mahallesi olan Demokrasi ve Özgürlük Adası, Marmara Denizi’nde İstanbul’a yakın küçük Sivriada’nın hemen yanında bir ada olarak yer almakta. Sivriada’ya 0.9, Burgazadası’na 2.67 ve Kadıköy’e 6.27 deniz mili uzaklıkta yer alan bu ada Burgazadası, Heybeliada ve Büyükada’nın da sol bölgelerinde, Kınalıada’nın ise sağ tarafında kalmakta.

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI (YASSIADA) GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gitmek isteyen vatandaşlar, giriş ücretlerini araştırmaya başladı. Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın ücretleri ise şu şekilde;

Tam bilet 250 Türk Lirası

İndirimli bilet 125 Türk Lirası ( TSK ve Emniyet mensupları, 25 yaş altı öğrenciler ve 65 yaş üstü ziyaretçiler)

Engelli ve birinci dereceden refakatçi, 0 -6 yaş arası çocuklar, şehit ve gazi aileleri ücretsiz olarak katılım sağlayabilecekler.

DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI’NA (YASSIADA) NASIL GİDİLİR?

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na sadece deniz yoluyla ulaşım sağlanabiliyor. Demokrasi Adası’na Kadıköy İDO İskelesi’nden her Cumartesi ve Pazar günü, saat 10:00’da sefer düzenleniyor.

Ayrıca Demokrasi Adası’ndan her cumartesi ve pazar günü, saat 16:00’da Kadıköy İDO iskelesine dönüş seferleri yapılıyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.