10 şubat 2022 tarihli kaçak kafe ile Murat Pekin’den açıklama

10 şubat 2022 tarihli kaçak kafe ile Murat Pekin’den açıklama
Yayınlama: 10.02.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

“Büyükada’daki kamu arazisi işgalinin bir örneği daha yok!” başlıklı haber ile ilgili açıklama yapmak zaruriyeti ortaya çıkmıştır.
Şöyle ki,
10 şubat 2022 tarihli haberinizde konu olan yer, mülkiyeti tarafıma ait olan otel binasının önüdür.
Haberde söz konusu olan işgal edilen yerdeki çalışmayı yapan kişi otelimin alt katındaki kiracım olup, söz konusu faaliyet tamamen bilgim dışındadır.

Kiracım ile aramda olan kontrat ise, mülkiyeti kendime ait olan otel binasının zemin katındaki bir bölümdür.

Sonuç olarak haberde bahsedilen yer, taşınmamızın önü olan mülkiyeti hazineye ait olan 21 ada 30 parsel sayılı taşınmaz olup, bu taşınmaz ile ilgili olarak mülkiyeti Devlet’e ait olması sebebiyle tüm koruma ve kollama yetkisi öncelikle ilgili yerdeki Kaymakam’ın sorumluluğundadır.

Sizin kamu adına yaptığınız sorumlu habercilikten önce konu ile ilgili olarak Adalar Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğüne tarafımdan müracaat edilmiş ve bu konu ile ilgili olarak gerekli tutanakların tutulduğu bilgisi tarafıma şifai olarak verilmiştir.

Ancak söz konusu yer KAMUYA ait olup, haberinizdeki konu ile ilgili olarak kamu adına Adalar Kaymakamlığı tarafından ne türlü bir girişim yapıldığı ile ilgili bir bilgi tarafımdan maalesef öğrenilememiştir. Zira devleti temsil eden kaymakamların görevlerinin içinde kamu malını korumanın öncelikli bir görev olduğu tartışmasızdır.

Bununla birlikte, sahipliği İBB’ye ait olan vapur iskelesinin üstünde bulunan TÜGVA isimli vakfa, kira kontratı olmasına rağmen işgalci işlemi yapacak kadar bu tarz konularda girişken olan Sayın Adalar Kaymakamımızın haberimizde konu olan yer ile ilgili olarak ne işlem yaptığı konusunda bir bilgi tarafımdan henüz öğrenilememiştir

Bu konu ile sorumlu habercilik örneği olarak yaptığınız haberden dolayı şahsınıza teşekkür ederim.
Nail Murat PEKİN

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Yahu adam binasının bir bölümünü kiraya vermiş. Kiracının yediği her halttan sorumlu mu olacak? Mal sahibi olarak yasalara uygun bir kira kontratı yapmış katolik nikahı yapmamış ki. Murat Pekin tek başına hepinizin osuruğunu kesiyor, siz de bula bula böyle komik şeyler buluyorsunuz.