15 Temmuz’da CIA ajanlarının toplandığı Büyükada’daki bir otele polis baskını

15 Temmuz’da CIA ajanlarının toplandığı Büyükada’daki bir otele polis baskını
Yayınlama: 06.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:36
A+
A-

İstanbul Büyükada’daki bir otelde, ‘insan hakları savunucularının korunmasına yönelik eğitim programı’ düzenlediği iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı. Baskın, 15 temmuz hain darbe girişimi günü Büyükada Splendid Palas’taki  CIA toplantısını hatırlattı.

15 Temmuz'da CIA ajanlarının toplandığı Büyükada'daki bir otele polis baskını

Polis bu konularda hassas…

Türkiye’ye dair çok özel toplantıların yapıldığı ada olarak adı çıkan Büyükada’daki bir toplantı ihbar üzerine polis tarafından basıldı.

Büyükada’da otele baskın yapan polis 9 kişiyi gözaltına aldı. Alınan istihbarat üzerine polis Büyükada’daki bir otele baskın düzenledi. Baskında “insan hakları savunucularının korunmasına yönelik eğitim programı” düzenlediği iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

15 TEMMUZ TOPLANTISINI AKILLARA GETİRDİ

​Büyükada’da Splendid Palas’da, 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gün giriş yapan, çoğunluğu yabancı 17 kişilik grup, 2 gün boyunca toplantı yapmıştı. Toplantıda CIA’ya çalışan ABD’li profesör Henri Barkey’in de bulunması dikkat çekmişti

Türkiye’ye dair çok özel toplantıların yapıldığı ada olarak bilinen Büyükada’daki bir toplantı ihbar üzerine polis tarafından basıldı.

Uluslararası Af Örgütü’nden şu anda Türkiye Direktörü İdil Eser’den önce geçen ay örgütün Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Avukat Taner Kılıç tutuklanmıştı.

Bazı basın-yayın organlarında Uluslararası Af Örgütü hakkında “FETÖ bağlantılı örgüt” suçlamasının ortaya atılması ve Taner Kılıç’ın tutuklanmasında bu suçlamanın gerekçe gösterilmesinin ardından örgüt yaptığı açıklamada, “Kılıç’la ilgili ileri sürülen ve tutuklanmasına gerekçe gösterilen diğer iddialar da hiçbir şekilde somut ve inandırıcı değildir, tutuklamaya gerekçe yapılamaz. Çalışmalarıyla herkesin saygısını kazanmış bir insan hakları savunucusu olan Av. Taner Kılıç derhal serbest bırakılmalıdır. Suçsuz olduğuna ve gerçeğin ortaya çıkacağına inancımız tamdır” demişti.
Kılıç’ın tutukluluk hali devam ediyor.

Büyükada’da otele baskın yapan polis 9 kişiyi gözaltına aldı. Alınan istihbarat üzerine polis Büyükada’daki bir otele baskın düzenledi.

Baskında “insan hakları savunucularının korunmasına yönelik eğitim programı” düzenlediği iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Polisin gözaltına aldığı şüphelilerin Yurttaşlık Derneği’nden Nalan Erkem, Kadın Koalisyonu’ndan İlknur Üstün, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Yönetim Kurulu üyesi Veli Acı, İnsan Hakları Gündemi Derneği’nden Günal Kurşun, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nden Nejat Taştan, Yurttaşlık Derneği’nden Özlem Dalkıran, eski Mazlum Der’li aktivist Şeyhmus Özbekli ile moderatörlük yapan Ali Garawi olduğu öğrenildi. İstanbul Emniyeti ve Adalar İlçe Emniyetinden gözaltılarla ilgili açıklama yapılmadı.

Gözaltına alınanlar örgüt suçuyla suçlandığı için Adalar Adliyesi dosyaya bakamadı. Gözaltına alınanların terörle şubeye götürüldüğü tahmin ediliyor.

İzmir’de, FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın, firarda olan Emre Uslu, Önder Aytaç gibi şüphelilerle mail ile yazıştığı, o yazışmalar sonrasında kamuoyuna yönelik, operasyonları eleştiren açıklamalar yaptığı öne sürüldü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında örgütün avukat yapılanmasına yönelik olarak geçen salı günü operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 22 avukat gözaltına alındı. Örgüte üye kişilerin avukatlıklarını yapmalarının yanı sıra, terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları belirtilen 22 avukattan, aralarında Taner Kılıç’ın da bulunduğu 9’u, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Taner Kılıç ile birlikte toplam 6 avukat tutuklandı, 3 avukat ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.