“3-4 kişi sahile çökmüş, büfemsi bir şey koymuş, temizleyeceğiz”

“3-4 kişi sahile çökmüş, büfemsi bir şey koymuş, temizleyeceğiz”
Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-

Sahillere çöken mafyavari işgalcilere göz açtırılmayacak. Halka ait kıyıları işgal edip şezlong ve giriş ücreti adı altında fahiş fiyat uygulayanlara, kaçak yapılaşmalara ‘Alo İhbar Hattı’ geliyor.

‘Alo İhbar Hattı’ kuracaklarını açıklayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “3-4 kişi çökmüş, büfemsi bir şey koymuş. Bir şezlonga git otur, bak kaç lira istiyor. İşgalcileri ihbar edin, gözlerinin yaşına bakmayacağız” dedi.

Haseki, gazetecilere yaptığı açıklamada: “Şu anda bir çalışma yapıyoruz. Artvin’den Hatay’a doğru bir hilal çizin, bütün kıyıları denetliyoruz. Mafyavari tutumlarla sahil şeritlerinde bazı bölgelerin işgal edildiğini görüyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Hukuk dışı yapıları, mevzuata aykırı tüm uygulamaları yani bütün kaçak yapıları yıkacağız. Şimdi bir de ALO İhbar Hattı kuracağız orada. Vatandaş diyecek ki, ‘Bizim burada denize ulaşmamızı şunlar engelliyor.’ Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun üstünde, Türk devletinin üstünde bir güç yoktur. Aksini düşünüp kaçak yapılar işletenlere hukuk yoluyla cevap vereceğiz.

Tüm kaçak yapıları temizleyip milletimizin sahillere, plajlara rahat bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız. Ben bunu söyledim ya bana bir sürü ihbar geldi. ‘Şurada siteler kuruldu’, ‘Bunlar zengin adamlar, oradan sahile inişimizi engelliyorlar’ diye. Hiç kimse merak etmesin. Devletimiz muktedirdir, üzerine düşeni yapacaktır. Bunun temel prensiplerini, altyapısını bir 15-20 gün oluşturalım. Nasıl hareket edeceğimiz, nasıl burada bir yol haritası izleyeceğimizi belirleyip devam edeceğiz. Yaz boyunca herkes bunlara şahit olacak.

Haseki sahillere çöken mafyavari işgalciler içi: “Yani bir koy bulmuşlar. 3-4 kişi çökmüş oraya, büfemsi bir şey koymuş. Ufak tefek bir şey satıyor ama bir şezlonga git otur, bak kaç lira istiyor. Ailesiyle gitmiş insanlar, nasıl bu işgalcilerle muhatap olsunlar ki! Kimsenin hukuk dışı iş yapmasına müsaade etmeyeceğiz, gözyaşlarına bakmayacağız. Oraları bunlardan temizleyeceğiz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.