43 akülü araç toplatılıp Adalar Belediyesi Atölyesi’ne teslim edildi

43 akülü araç toplatılıp Adalar Belediyesi Atölyesi’ne teslim edildi
Yayınlama: 05.07.2024
A+
A-

Adalar Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yönergesindeki şartları taşımayan akülü araçların toplanmaya başlandığını duyurdu.  03 Haziran 2021 tarih ve 2021 4-4 sayılı UKOME yönergesindeki şartları taşımayan 43 akülü araca el koyularak önce emniyet müdürlüğünün önüne oradan da Adalar Belediyesi Atölyesi’ne götürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Adabüs-Azmanbüs” tartışmalarının yoğunlaştığı geçen hafta gazetecilerin soruları üzerine “Adalar’ı esas çirkin gösteren bir kısım elektrikli araçlar. İki, üç, dört tekerlekli şarjlı cihazlarla orada asla ve asla ulaşım hizmeti veremeyecek bir kısım araçlar iş görür durumda ve acayip sayısı artmış. Bunların tümünün toplatılması şart. Hangi araçların, hangi bireysel ihtiyaçlara hizmet edeceği de Adalar’da belli. Bu bağlamda hem Emniyet’in hem Kaymakamlığın hem Valiliğin bir kısım birimleriyle de görüşüyoruz. Bunları temizlememiz lazım” demişti.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat da Ada ulaşımında yaşanan en büyük sorunun trafiğe ve büyük kazalara neden olan bireysel akülü araçlar olduğunun belirtmiş, korsan akülü araçların izinsiz bir şekilde yolcu taşıdığını ve bunun bir sektör haline geldiğine dikkat çekmişti.

UKOME kararları doğrultusunda bu araçların toplatılıp Ada dışına çıkarılacağını belirten Akpolat, ücretsiz okul ve pazar servisleriyle mağduriyetleri ortadan kaldıracaklarını da söylemişti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.