50’nci güne özel Azmanbüs videosu

50’nci güne özel Azmanbüs videosu
Yayınlama: 03.08.2024
Düzenleme: 03.08.2024 14:51
A+
A-

İETT’nin Adalar İlçemize toplu taşımada kullanmak için itirazlara rağmen soktuğu devasa boyuttaki Adabüsler ve bu araçları istemeyen, aktivistlerin “AZMANBÜS” adını verdiği araçların protestonun 50’nci gününde aktivistler tarafından özel bir video paylaşıldı. Videoda, 50 gün boyunca yapılan etkinlikler, eylemler yer alıyor.

Na olmuştu…

Atlara yönelik kötü muamele gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2020 yılında Adalar’da fayton taşımacılığına son verdi. Ardından İBB 13 kişilik, elektrikli, L sınıfı tescilsiz araçlarla toplu taşıma faaliyetlerine başladı. Bu araçların süreleri dolunca İBB, bu kez elektrikli, daha geniş iç hacimli yeni araçları hizmete aldı. Ancak Ada halkı “azmanbüs” adını taktıkları bu minibüsleri istemedi.

Adanın dokusuna uymadığı, tehlikelere yol açtığı gerekçesiyle karşı çıkılan minibüslerle ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar’da toplu taşıma hizmeti vermenin İBB için yasal zorunluluk olduğunu kaydetti ve lisans süreleri dolan araçlar yerine, elektrikle çalışan, sessiz, güvenlik koşullarını sağlayan ve lisanslanabilen tek araç tipi olan minibüsleri devreye aldıklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.