Büyükada’da adalılara hizmet veren Adalar Adliyesi, bulunduğu yerin tehlike arz etmesi nedeniyle  yeni binasında hizmet vermeye başladı. 

Adalar Adliyesi yeni binasında hizmet vermeye başladı.

Büyükada’da yıkılma riski bulunan tarihi Hacopoulos Köşkü’nde adalılara hizmet veren Adalar Adliyesi İBB ve Adalet Bakanlığının ortak çalışması ile yeni binasına geçti.

Adalar Adliyesinin adalılara hizmet verdiği Adalet sarayı uzun zamandır yıkılma tehdidi altında.

Büyükada’da bulunan Adalar’ın en eski binaları arasında bulunan tarihi Hacopoulos Köşkü bir süredir yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. İçinde Adalar Adliyesi ve çalışanlarının bulunduğu köşk artık hizmet veremez durumuna gelince İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalet Bakanlığı devreye girerek mülkiyeti Maliye hazinesine ait olan ve daha sonra İçişleri Bakanlığının desteğiyle tahsisi Adalet Bakanlığı’na verilen yeni yerine geçti.  Adalet Bakanlığı tarafından ihya edilen yerin bahçe ve peyzaj çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapıldı.

Ak Parti Adalar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş Ak Parti Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Adalar Adliyesi yeni binasında hizmet vermeye başladı. Hayırlı olsun. Kamu Kurumlarımızı prestijli binalara taşımaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.