Adalar Savunması’ndan MESA Holding için suç duyurusu

Adalar Savunması’ndan MESA Holding için suç duyurusu
Yayınlama: 16.10.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

Adalar Savunması, MESA Holding’in Sivriada’ya kurmaya başladığı şantiye ve inşaat çalışmaları için Adalar Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Adalar Savunması'ndan MESA Holding için suç duyurusu

Adalar Savunması’ndan Ömer Süvari, daha önce de şirketin benzer girişimleri olduğunu ancak yaşam savunucularının çabalarıyla şantiyenin gerçekleşmediğini ifade ederek, bu kez şantiyedeki yetkililerin kendilerine, “sözlü izin aldık” dediğini aktardı. Sivriada’nın SİT alanı olduğunu hatırlatan Süvari, şirketin suç işlediğini vurguladı:

“Yassıda’da da aynı şirket talan yapmıştı. Şimdi de aynı tehlike Sivriada için geçerli. Her iki ada da İstanbul’un ekosistemi için çok önemli adalar. Tüm doğa canlıları bu inşaatlardan olumsuz yönde etkileniyor.”

Adalar Savunması;

“Binlerce kuş ve balığın ürediği, İstanbul’un artık yok olan mercan ve gorgon yataklarının son örneklerinin bulunduğu, Bizans döneminden arkeolojik değerler barındıran ve özel bir bitki örtüsüyle gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir kıyı ve ada ekosistemine sahip olan Sivriada, deniz, hava  ve iklim şartları nedeniyle kullanılması imkansız bir kongre merkezi, kafe, restoran, otel, seyir terası, otopark, heliport için yokediliyor!

Bu büyük doğa, tarih ve kent suçu karşısında tüm Adalar ve İstanbul kamuoyunu doğal ve tarihi nitelikleriyle kilit önemdeki Sivriada’daki bu inşaatı durdurmak için yürütülen girişimlere destek olmaya, yürütülen yıkımı tüm yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurarak engelleme girişimlerine destek olmaya çağırıyoruz…”

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.