Büyükada’daki at ahırlarından gelen görüntüler yürekleri burktu

Büyükada’daki at ahırlarından gelen görüntüler yürekleri burktu
Yayınlama: 10.02.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:24
A+
A-

Büyükada’da önceki gün ahırlarda çekilen görüntüler yürekleri burktu.

Büyükada'daki at ahırlarından gelen görüntüler yürekleri burktu

RUAM hastalığı sebebiyle karantinada olan Adalar İlçesindeki koşmayan ve ahırlarda tutulan atların ayakları şişmeye başladı.

Adalar’da at vebası diye bilinen ruam hastalığı teşhis edildikten sonra 105 at itlaf edildi.. İstanbul Valiliği 3 ay süreyle faytonlara at koşmayı yasaklarken, 1184 at, sahiplerinden alınarak karantina ahırlarına konuldu. Atlardan 650’si İBB şirketlerinden İSPARK’a ait ahırlara yerleştirildi.

Adalar İlçe Tarım Müdürlüğü  gerekli özeni göstermeye çalışıyor

Ahırlardaki atların bazılarının ayak bileklerinin şişmeye başladığı, ilan edilen karantina süresi 3 ay olduğu ve atların bu koşullarında hareket edemeden kapalı halde kalması sağlıklı çıkarabilmeleri çok mümkün görülmüyor.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan da uyarıda bulunmuş, “Egzersiz yapamayan atların bir süre sonra kas ve iskelet sistemlerinde sorunlar yaşanacaktır. O nedenle yapılacak testlerin süresi içinde sonuçlandırılması ve atların akıbetinin belli olması şarttır” demişti.

Minimum üç ay boyunca çalışmayacak olan fayton atlarının en can alıcı sorunlarından birinin de beslenme konusu olacağını söyleyen Prof. Dr. Arslan, hayvanların çalışmadıkları süre içerisinde yem ihtiyaçlarının karşılanmasının şüpheli olduğuna dikkati çekmişti. Arslan, at sahiplerinin bu dönemde kazanç elde edemeyeceklerini hatırlatarak, “Yetkililerin atların günlük yem tüketimini esas alarak gerekirse destek olmaları hayvan refahı açısından insani bir yaklaşım olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.