Sinan Çetin’in villasını yıkarken CHP’li meclis üyenin tarihi eser katliamına neden göz yumuyorsun?

Sinan Çetin’in villasını yıkarken CHP’li meclis üyenin tarihi eser katliamına neden göz yumuyorsun?
Yayınlama: 08.05.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:22
A+
A-

Adalar Belediyesi Başkanının ve ona bağlı İmar Müdürlüğünün yaptığı adamına göre muamele artık can sıkmaya başladı.

Adalar Belediyesi önceki gün Sinan Çetin’e ait icradan satın aldığı Büyükada Nizam Mahallesi 126 ada 54 parsel sayılı taşınmazın proje harici mevzuata aykırı olarak yaptığı yerlerin ve sahile güçlendirme adı altında ördüğü duvarın yıkımını gerçekleştirirken, belediye meclisinde görevli CHP’li bir üyenin Büyükada’nın merkezinde ikinci derece tarihi eser bir binayı restorasyon adı altında yerle bir etmesine kayıtsız kalması Adalar’daki adamına göre uygulamaların en ciddi örneği olarak karşımıza çıkmakta.

ÇETİN’İN EVİNDEKİ İMARA AYKIRILIKLAR GİDERİLMİŞ!!!

Yetkililer, Sinan Çetin’in villasının imara aykırı inşaatı ve denize ulaşan yolu duvar örerek kapattığı iddialarına da açıklık getirmiş. Yetkililer, Çetin’in birkaç yıl önce kendi evinde imara aykırı bazı uygulamalar yaptığını, Adalar Belediyesi’nin de yasal işlem başlatarak para cezası ve yıkım kararı aldığını anlatmışlar. Konuyla ilgili iki kez tutanak tutulduğu ve 3 kere de savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek bu sürecin sonunda Çetin’in evindeki imara aykırılıkları giderdiği belirtilmiş.

SİNAN ÇETİN’İN EVİNDE NE OLMUŞTU

Ünlü yönetmenin villasında Büyükada Nizam Mahallesi 126 ada 54 parsel sayılı taşınmazın proje harici mevzuata aykırı olarak 20 m² teras (Çatı Arasında) olmak üzere kayıkhane olan yeri sauna, tuvalet ve yüzme havuzuna çevirip toplamda 90 m2 yaşam alanı yaratmış, parselinde oluşturulan teras haricinde KUDEB’den izin alınmadan basit onarım tadilat kapsamında çalışmalar yaparak kayıkhane olan yeri yaşam alanına çevirmişti. Aynı yerde 90 m2 bir yaşam alanının fiyatı aşağı yukarı 1 Milyon Dolar olan yere komik bir encümen cezası kesilmiş, haber yapılınca ikinci bir encümen cezası kesilmişti.

Güya Sinan Çetin’in bu kanunsuz uygulamaları Adalar Belediyesi tarafından giderilmiş. Bu aykırılıkların giderildiğini hiç sanmıyoruz. Eğer giderildiyse Adalar Belediyesinin bir açıklama yaparak yukarıda sıraladığımız aykırılıkların hangisini giderdiğini belirtmesi gerekiyor.

Peki belediye bir açıklama yapar mı?

Hiç sanmıyoruz…

ADALAR BELEDİYESİ CHP’Lİ MECLİS ÜYENE NEDEN GÖZ YUMUYORSUN?

Kanunlar herkes için eşit uygulanmalı. Eğer Sinan Çetin’in villası ve sahilinde imara aykırılıklar var ve sen bunu haklı olarak yıkıp kanunları uyguluyorsan aynı uygulamayı Büyükada’nın merkezinde II. grup tarihi eser yeri restorasyon adı altında kanunsuz bir şekilde rekonstrüksiyon yaparak bütünüyle yıkan, yerle bir eden CHP’li meclis üyene de uygulayacaksın. Eğer uygulamıyorsan kanunları eşit bir şekilde uygulamıyorsun demektir ki yaptığın uygulama şovdan öteye gitmez.

sinan-cetinin-villasini-yikarken-chpli-meclis-uyenin-tarihi-eser-katliamina-neden-goz-yumuyorsun

Aldığımız duyumlara göre, son iki gündür restorasyon adı altında CHP’li meclis üyesinin kanunlara aykırı bir şekilde yıktığı tescilli binanın olduğu yerde bazı çalışmalar yapılacağı ve yerinde yeller esen tescilli binanın önünde kum ve inşaat demiri indirildiği yönünde. Kısacası inşaat hazırlıklarına başlanıyor.

ADALAR BELEDİYESİ CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ NE YAPMIŞTI

sinan-cetin'in-villasini-yikarken-chp'li-meclis-uyenin-tarihi-eser-katliamina-neden-goz-yumuyorsun?

Büyükada’daki 15 pafta, 35 Ada ve 28 parseldeki, 147 m2’lik tescilli bahçeli evin önündeki Adalar Belediyesi tarafından asılan sıfır arsa halinde tabelada yazan MTN firmasının (Firma sahibi iddiaya göre Adalar Belediyesi’nde CHP’li Meclis Üyesi Metin Önal). Tabelaya bakarsan ve alınan izine göre yapılacak iş restorasyon ama yapılan işe bakarsan rekonstrüksiyon olduğunu bir önceki haberimizde belirtmiştik.

Restorasyon: mevcut bina olduğunda bakım tamir tadilat işleri.

Rekonstrüksiyon:  tümüyle yıkılmış, yok olmuş ya da çok büyük oranda harap olan bir anıtın ya da sitin temin edilen belgelere dayanılarak özel durumlarda yeniden yapılması işlemi.

Kısacası, zamanın özgün malzemeleri ile yapılmış tescilli bir bina, gelecek kuşaklara bırakılacakken, Belediye eli ile yok edilmiş, belki de yanında komşu bina gibi butik otel yapılmak için, yerinde yokmuş gibi, katta kaç oda olursa daha rantıbıl olur mantığı ile binayı kullanacaklarını düşündükleri iş ile alakalı, iç mahallerin projelendirilmesi ve yeni binanın yapılması için, mevcut sağlam sayılacak tescilli bina ranta kurban gitmiş ve tamamen yıkılmıştır. Yapılan bu işlemin 2863 S.K’nun 65. Md. ne aykırı ve cezai sorumluluğu bulunuyor.

Adalar’da iş yapanların Belediye meclis üyeleri olmaları bir yana, koronanın bile inşaatçılar için fırsata dönüştüğü, yıkımların, kaçak inşaatların PANDEMİ ilanının 3194,2863 sayılı yasalara muhalefet için en güzel zaman olduğu, fırsatçılarında bu ortamı kaçırmadığı görülüyor. İşin kötü yanı ise belediyenin bu kanunsuzlukları görmezden gelmesi.

Şükrü Abanoz

İLGİLİ HABER

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.