Adanın çocuğu iyi̇ ai̇le çocuğu ve meydan kıvamında tam yol ileri̇

Adanın çocuğu iyi̇ ai̇le çocuğu ve meydan kıvamında tam yol ileri̇
Yayınlama: 20.06.2024
A+
A-

Büyükada Mavi Marmara Motor İskelesinin tam karşısındaki binanın 3. Bodrum katında bulunan ve pastane vasıflı yerde mayıs ayı başlarında kaçak inşaat faaliyetlerine başlanmış ve bu inşaat faaliyetleri yapılırken meydan vasıflı alana tecavüz edilerek yapılan inşai faaliyetler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurularak sosyal medyada da bu durdurma işlemi paylaşılmıştı.

Bu yerin sahibinin seçim döneminde belediye başkanı için iftar yemeği verdirdiği, seçimden sonra başkanı makamında ziyaret ederek hediyelere boğduğu, kendisinin adadaki bazı yerlerle ilgili kanun kural dışı isteklerde bulunduğu ve bunlarla ilgili olarak sözler aldığı iddia edilmişti. (geçmiş yıllarda aynı şahsa ait başka bir işyeri ile ilgili olarak İyi Aile Çocuğu başlıklı haber bulunmaktadır)

İddiaların ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı

İBB nin yaptığı durdurma işleminden sonra belediyeden kendisine durmadan devam etmesi yönünde izin verildiği iddia edilen şahsın, işleme tabi olan kaçak yeri bayram öncesi faaliyete açması ile birlikte iddiaların ne kadar doğru olduğu ortaya çıkmıştır

İmar planlarında ve fiiliyatta meydan alanı olan yere tecavüz ederek masa sandalye, sabit duvar bankosu, giriş takı gibi imalatlar ile etrafını çeviren bu kişinin kendi çevresine dediği gibi hem İBB den hem de Adalar Belediyesi’nden ne uğruna yapılanlara göz yumulduğu ve tam yol verildiği, her iki yan tarafı da eski eser komşuluğunda olan ve 10 metre ilerisinde hem Adalar Belediyesi Zabıta Birimi hem de İBB Zabıta Birimi olan bir alanın görülmemesinin ancak üç maymun oynayarak mümkün olabileceği, söz konusu pastanenin yasal olarak çok küçük bir alana sahip iken binadaki ortak alanları da kullanıma eklediği, bu durumda fenni şartları taşıyıp taşımadığı, olabilecek bir olumsuzluk (elektrik kontağı,su baskını vb.) ya da doğal afette nasıl bir sonuç ortaya çıkacağı gibi küçük teferruatlar önemsenmemektedir. Eskilerin dediği gibi iyisi gelmez yenisi gelir.

Adanın çocuğu iyi̇ ai̇le çocuğu ve meydan kıvamında tam yol ileri̇
Adanın çocuğu iyi̇ ai̇le çocuğu ve meydan kıvamında tam yol ileri̇

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Adanın çocuğu dedi ki:

    Dün öğlen saatlerinde belediye başkanına ziyarete gelen kaçak alkollü mekan işletmecisi ve sahibi şahıs hayli samimi görüşme sonrasında belediyeden kelebek gibi uçarak ayrılıyordu.Şahsın ayrılmasına müteakip belediyeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğüne hitaben “söz konusu kaçak alanın 775 sayılı kanun gereği kaldırılması ve tarafımıza bilgi verilmesi” mealinde bir yazı yazılmıştır. Tabii bu yazının bir bedeli olmuştur.Kaçak işletmeci bu iş bana çok maliyetli olmaya başladı diye söylenmeye başladığı yakın çevresinde dile getiriliyor.İBB Adalar Koordisyon Birimi buradaki kaçak yapılaşma ilk başladığında sosyal medya hesaplarında ilgili yer durdurulmuş,kurumlara haber verilmiş vb. yazıyordu.Herhalde İBB zabıtasının burnunun dibindeki yeri artık göremiyorlar.