Asıl suçlu kim?

Asıl suçlu kim?
Yayınlama: 05.08.2024
Düzenleme: 05.08.2024 22:33
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Kınalıada’da istemeyen bir olay yaşandı. İddiaya göre Kınalıada sakinlerinden Garo Kaprielyan, daha öncede sorunlar yaşadığı bir marketin yolu işgal ettiğini görünce zabıtanın yönlendirmesiyle işgal edilen alanları videoya kaydetmeye başladı. Bunu gören market sahibi, iddiaya göre Kaprielyan’ı önce darbetti ardından ise “Sana mı kalmış … koyduğumun Ermenisi” şeklinde hakaret etti.


Market sahibi de gelişmeler üzerine açıklama yaparak olay sırasında ayrımcı küfür etmediğini savundu. “İttim, ellerinde poşet vardı düştü. Keşke itmeseydim” dedi.


Garo Kaprielyan’ın kızı sosyal medya hesabından “Babam dün adamızda sayın belediye başkanımızla yüz yüze konuşup, sokağımızdaki kaldırım işgaliyesinden şikayet ediyor. Sayın başkan zabıtaya talimat verip ‘şunlar şunlar yarın kaldırılsın’ diyor. Bugün öğleyin alışverişten dönen babam hiçbir değişiklik olmadığını görünce zabıtaya gidip haber veriyor. Memur ‘Defalarca zabıt tuttuk bir şey olmuyor. Siz en iyisi kaldırımları videoya çekip başkana atın’ diyor. ” dedi


Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat: “Dün Kınalıada’da yaşanan üzücü hadiseyi tasvip etmemiz mümkün değildir, kınıyorum. Söz konusu her ne olursa olsun tartışmaların neticesi fiziki şiddete dönmemelidir. Sayın Garo Kaprielyan’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi paylaştık.” dedi.


Balık baştan kokar


Belediye başkanları seçim öncesi verdikleri sözlerle vatandaşlarının oylarını ister ve göreve talip olur. Ancak bir belediye başkanı düşünün, sözünü bulunduğu ilçesinde geçiremiyor.


Bunu nerden anlıyoruz?


Garo Kaprielyan’ın kızının söylemlerinden; “Babam dün adamızda sayın belediye başkanımızla yüz yüze konuşup, sokağımızdaki kaldırım işgaliyesinden şikayet ediyor. Sayın başkan zabıtaya talimat verip ‘şunlar şunlar yarın kaldırılsın’ diyor. Zabıta tutanak tutuyor ancak şikayete konu olan işgaller kaldırılmıyor. Garo bey zabıtaya gidiyor. Zabıta da video çek başkana yolla diyor!


Eğer olay bu şekilde gerçekleştiyse Adalar İlçesi kimlerin eline kalmış! Bir belediye başkanı işgalleri kaldırın diyor, zabıtaya talimat veriyor, zabıta gidip tutanak tutuyor, hiç bir işlem olmayınca zabıta vatandaşa ” video çek başkana gönder” diyor. Trajikomedi…


Arkadaş ilçendeki bir işgali kaldırtamıyorsan o koltukta neden oturuyorsun?
Vatandaşı neden karşı karşıya getiriyorsun?


Belediyenin görevi; Vatandaşa “video çek başkana gönder “demek değildir. Belediyenin görevi; İlçesinde olan sorunları, şikayetleri çözüme ulaştırmaktır. Problemleri çözeceğim diye insanlardan oy istiyorsunuz. Vatandaş kendi işini yapacaksa size ne ihtiyaç var!


Belediye başkanı; il, ilçe ve kasaba gibi yerleşim merkezlerinin sınırları içerisindeki temizlikten, aydınlatmadan, su sisteminden, toplu taşımadan ve esnaf denetiminden sorumlu olan, belediye teşkilatını yöneten kişidir. Ancak belediye olarak bu görevlerin çoğunu yerine getiremiyor üstelik vatandaşı karşı karşıya getiriyorsun, bir de hiçbir suçun yokmuş gibi mağduru ziyarete gidiyorsun!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.