BİR HİKAYE…

BİR HİKAYE…
Yayınlama: 23.01.2012
Düzenleme: 15.03.2012 21:58
A+
A-

ÇAKMA  ASLAN’IN  GURBET ORMANDAKİ  İFLASI

Karınca her sabah erkenden işine gelir ,neşe içinde çalışmaya başlarmış. Çok çalışır, çok üretir ve bunları keyif içinde yaparmış.

Patronu  GURBET’TEN gelen Çakma bir Aslan mış. Çakma Aslan Karınca’nın başında yöneticisi olmadan kendiliğinden bu kadar heves ile çalışmasına çok şaşırmış.

Patronu Çakma  Aslan’ın Karlılığı ve verimliliği artırabilmek için aklına parlak bir fikir gelmiş.

Eğer Karınca başında bir yönetici bile olmadan bu kadar üretken olabiliyorsa bir de başarılı bir yönetici olsa neler yapardı diye düşünerek müthiş bir yöneticilik kariyeri olan ve  yazdığı raporlarla ünlü Hamamböceği’ni işe almış.

Hamamböceği Karıncanın çalıştığı saatleri,tam olarak ölçebilecek ve iş saatlerinde gevşekliğe izin vermeyecekmiş.

Hamamböceği’nin elbetteki raporları düzenleyecek bir sekretere ihtiyacı varmış . Hem telefon trafiğini yönetmek hemde arşiv işleri için ise Örümceği işe almış.

Çakma Aslan çok memnunmuş. İşler gelişiyormuş. Hamamböceği’nin hazırladığı raporlar harikaymış.Hatta ondan üretim hızını ölçen ve karlılığı analiz eden renkli grafiklerde hazırlamasını istemiş. Böylece bu raporlarını sonradan gelip sahip olduğu ADA ORMANLARINDA  yatırım yapacak ORTAKLARINA sunum yaparken kullanabilecekmiş.

Hamamböceği bu raporları üretebilmek için yeni bir bilgisayara ihtiyaç duymuş.Tabii bilgisayarı devreye sokabilmek için donanıma.

Ehh artan ekipman içinde bir bilgi işlem departmanı oluşturmanında zamanı gelmiş.

Bu işleri idare edebilmek içinde Sinek’i işe almış.

Çakma Aslanın memnuniyeti giderek artıyormuş. Öyle ya Karınca’nın bölümü giderek büyüyormuş.

Bölümü dahada büyütmek için bir üst yöneticiye ihtiyaç olduğunu düşünmüş ve Bölüm Başkanı olarak Ağustosböceği’ni işe almış. Rahatına ,keyfine düşkün Ağustosböceği’nin ilk icratı ofisini rahat edebileceği yeni mobilyalar ile döşetmek olmuş.

En son model bilgisayarıda masasına koydurmayı ihmal etmemiş. Tabii üst yönetici Ağustosböceği’nin Bütçe kontrol ve stratejik verimlilik planı hazırlaması için kişisel bir yardımcıya ihtiyaç duymuş.

Bunun üzerine eski iş yerindeki yardımcısı Tahtakurusunu işe almış. Bir zamanlar mutlu,rahat ve üretken olan Karınca için işler değişmiş. Bu yeni işleyişte her Pazartesi Sorumlu Bölüm Müdürleriyle saatler süren toplantılar yüzünden yapması gereken işerini yapamaz hale gelmiş. Toplantılar haftada birden üçe çıkmış. Haftanın çoğu toplantılarla geçmeye başlamış.Bu yeni işleyişten ve evrak düzeninden yılmış. Zamanının büyük bir kısmını sorulan soruları cevaplayarak ve evrak işlerini takip etmek ile geçirmeğe başlamış.

Karıncanın çalıştığı yer giderek kimsenin gülmediği neşesiz ve mutsuz bir mekan haline gelmiş. Ağustosböceği Çakma Aslan’ı bu gidişata bir şeyler yapması için ikna etmiş.

Ortamın ruh halini değiştirecek bir çalışma devreye sokulmalıydı. Durumun vahametine ikna olan Çakma Aslan Karıncanın Bölümünde olan bitenleri gözden geçirip

Üretimin düşmesini,karlılığın dramatik bir şekilde gerilemesi üzerine Uçuçböceğini işe almış. Artık içi rahatlamış. Son derece itibarlı ve tanınmış bir danışman olan Uçuçböceği nasıl olsa sorunu çözermiş. Uçuçböceği Karıncanın departmanında üç ay inceleme yapmış. Gece gündüz çalışmış. Bu hummalı çalışmanın ardından bir rapor yazmış. Ciltler tutan muhteşem bir rapor. Raporun sonucu şuymuş. DEPARTMANDA AŞIRI İSTİHDAM VAR.

Çakma Aslan raporu tamamen okuyamamış ama yönetici özetini dikkatle incelemiş. Şirketinde aşırı istihdam olduğunu kafasına dank etmiş. Patron olarak bu gidişata dur demeliymiş. Bu açık seçik ortadaymış. Başkalarına istihdam sağlamak adına kendisinin batmasına göz yummayacakmış. Dramatik bir karar vermiş ve elbette ilk iş olarak negatif tavırlarıyla dikkat çeken mutsuz ve çalışma isteğini kaybetmiş olan Karıncayı işten çıkarmış.

Karınca karakterini kim diye düşünüyorsunuzdur. Size bir ip ucu vereyim Çakma Aslan hikayedeki gibi kimi işten atıyorsa o  Karınca olabilir. Eğer bulamaz iseniz Çakma Aslanı takip etmeye devam edin keşfedeceksiniz…

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.