ECRİMİSİL KANUNU KINALIADAYI YURT EDİNENLERİ VURUYOR

Yayınlama: 18.02.2012
Düzenleme: 29.12.2021 22:28
A+
A-

ECRİMİSİL KANUNU KINALIADAYI YURT EDİNENLERİ VURUYOR

Çanakkalede, Allahuekber Dağlarında, Yemende ataları şehit olan Anadolu’nun tertemiz evlatları bir hırka, bir lokma elde etmek için İstanbul’un yolunu tutular.

Bunlardan bazıları Kınalıada’ya yerleşti. Bu yerleşme kaşanelerde değil, kimsenin tenezzül etmediği, uğramadığı tepelerin kenar ve köşelerindeki 100 metre kare civarında hazine arsaları idi.

Başlangıçta amaç yerleşmek değildi. VAR OLAMAK idi.

Çalışarak alınlarının hakkı ile, taşı taş üzerine koyup sığınacak mekan elde ettiler. Çocuklarını sıradan okullarda ve fakat iyi yetiştirdiler. Kimileri Amerikanın Üniversitelerinde görev aldı.Kimileri Avukat oldu.

Kalanı, baba evini yurt belledi. Emeğinin gücü ile yaşamını sürdürürken aniden huzur bozuldu.

Babalarının evimin etrafı güzel olsun diye diktiği ağaçlar büyümüştü. Orman idaresi bak burada ağaçlar var deyip baba ocağını ORMAN ilan etti.

Hazine arsamı işgal ediyorsun deyip, geçmişi de içeren ecrimisil talep etti.

Önceleri ecrimisilin ne olduğu anlaşılamadı. Sonra bunu devletin işgaliye nedeni ile kira alacağı olduğu ve sürekli devam edeceği anlaşıldı.

Kimlik numarası ile nerede ekonomik varlığı var ise devlet tespit ediyor ve alacağını alıyordu. Mahkemelere başvuruldu.İşgal edilen mekanların az olduğu iddia edildi. Ancak, ecrimisil her sene artıyordu. Devlet görünmeden buradan çıkın diyordu.

Ne Belediye ne muhtar çözüm üretmediler. Bu vatanın gerçek sahipleri olan bu insanlar YURTLARINDAN oluyorlar. Hiç kimse sahip çıkmıyor.

Ümit 2B arazileri hakkında çıkacak kanunda. Yasa koyucular bu sesi duymalı ve arsa sahiplerine hak tanımalı.

Büyükşehir Belediyesi KENTSEL DÖNÜŞÜM ile bu insanların sorununu çözebilir. Bu konuda AK Partililer öncü olabilir. Amaç hizmet ise Adalarda bundan daha hayırlısı olamaz.

şinasi KARA

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.