Ada Gazetesi gündemi belirlemeye devam ediyor

Ada Gazetesi gündemi belirlemeye devam ediyor
Yayınlama: 26.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

5 Temmuz Çarşamba günü Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile 8’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 1’i Alman ve 1’i İsveç uyruklu olmak üzere toplam 10 kişi Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alınmıştı.

Ada Gazetesi gündemi belirlemeye devam ediyor

Ascot otelinde ki önemli  bir detayı Ada Gazetesi ortaya çıkarmış, toplantıdan 1.5 saat evvel HDP Gençlik Kolları Başkanlığı ve HDP yöneticiliği yapmış Av levent Pişkin’in olduğu açıklamıştı. Haber bugün ulusal basında da yer buldu. A Haber, ATV  diğer bir çok televizyon kanalı ve gazete haberi ilk haber olarak geçti. Parçalanmış Türkiye haritasının bu şahıs tarafından toplantıya getirildiği belirtiliyor.

HDP yöneticisi Av. Levent Pişkin, şans eseri polis baskınından  1.5 saat evvel saat 08.30’da Ascot otelden ayrıldığı belirtiliyor. Av.Levent pişkin yaptığı açıklamada otelde tatil amacıyla bulunduğunu belirtti.

Büyükada’daki haritayı bakın kim getirmiş!

Büyükada’da toplananlar içinde HDP’li avukat Levent Pişkin’in de olduğu belirlendi. Pişkin’in polis baskınından 1.5 saat önce oteli terk ettiği ortaya çıktı.

İstanbul Büyükada’da Ascot  otele yapılan baskında gözaltına alınan 2’si yabancı 11 şüpheliyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ascot Otel’de polis tarafından basılan toplantıda bir dönem HDP Gençlik Kolları Başkanlığı da yapan avukat Levent Pişkin’in de olduğu ve baskından 1.5 saat önce oteli terk ettiği belirlendi.

Otelde yapılan üç günlük toplantının tamamına katılan Pişkin’in kaçış anı kameralara yansıdı. İddiaya göre; “İnsan Hakları” örgütleri adı altında gerçekleşen toplantıya parçalanmış Türkiye haritası Pişkin tarafından getirildi.

Toplantının yapıldığı otel 2006’da 700 bin dolara İngiliz fonuyla satın alınmıştı. Sahipleri yabancı olan otel, büyük bir tadilatla konferans, toplantı hizmeti vermeye başladı. Ascot Hotel’in kamera sistemi dört dörtlük çalışıyordu. ihbar sonrası yapılan baskınla polis, kayıtlardan şüpheli toplantının tüm ayrıntılarını tek tek tespit etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten de yargılanan Pişkin, LGBT ( Lezbiyen Gey, Biseksüel Transseksüel) üyesi olarak zaman zaman eylemlere katılmasıyla da gündeme gelmişti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.