Ada sahillerinde palavracılara Hürriyet Gazetesi’nde yer veriyorum!

Ada sahillerinde palavracılara Hürriyet Gazetesi’nde yer veriyorum!
Yayınlama: 15.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Hürriyet Gazetesi’nde bugün Ece Çelik adında bir yazar kendisine ayrılan köşesindeki makalesinde Adalar’daki akülü araçlarla ilgili sorunları kaleme alarak konu ile bazı kişilerin de bilgisine başvurmuş.

Ece hanımın Adalar İlçesi’ndeki akülü araç yoğunluğunu kaleme aldığı ‘Ada sahillerinde gazlıyorum!‘ başlıklı makalesinde Adalar Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Şaibeli Müdürü Şebnem Uztürk’ün görüşlerine başvurmuş.

Ece hanımın yazısının kendisine ait kısa bölümünde bir sorun yok. Bizde katılıyoruz. Ancak bilgilerine başvurduğu şaibeli müdürün Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü için söylediği iftira dolu röportajına söyleyeceklerimiz var.

Şebnem Uzteke Uztürk

Adalar Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü adı altında müdürlüğünde türlü şaibeler olan Şebnem Uztürk, Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğünü kastederek şöyle demiş: “Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü yasa dışı plakasız araçları topluyor. Ama saklanabileceği bir depo olmadığı için el konulan araçları geri dağıtmak zorunda kalıyorlar ” yalanını söyleyerek üstü kapalı Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğünü yıpratmaya çalışmış… Şaibeli sözde müdür Uztürk, Adalar Belediyesini teftişe gelen müfettişlerin raporuna da girmiş… Raporda şu ifadelere yer verilmişti; ‘Şebnem Kırteke Uztürk. Adalar Belediyesi’nde halen basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğünü yürüttüğü görülmektedir. Adı geçen görevli Açık Öğretim iletişim Fakültesinin Basın-Yayın bölümünden mezun olduğu Pedagojik Eğitmenlik Formasyonu olmadığı halde “Eğitmen” olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesine göre “Sözleşmeli” memur olarak göreve başlatıldığı, bilehare 657 sayılı Devlet Memurluğuna atandığı anlaşılmıştır. Adı geçen görevlinin “Eğitmenlik” vasfı olmadığı halde, “Eğitmen” niteliği varmış gibi Sözleşmeli Memur yapılması ilgili yasa hükümlerine aykırı olduğu aşikardır. Belediye iradesinin bu hususta gerekli idari/adli yasal işlem yapmaması kasden ve bilerek görevi kötüye kullanmaktır” demiş devletin müfettişi.

Şimdi bu hanımefendinin müdürlüğü nasıl yalansa Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğünü hedef alan yalan beyanlar vermesi doğal karşılanmalı. “Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü akülü araçları yeri olmadığı için geri dağıtmak zorunda kalıyormuş.” Olur da bu kadar yalan olmaz. Adalar İlçe Emniyetinin akülü araçları geri vermesi gibi bir yetkisi yok. Adalar Belediyesi tarafından yetkisi olmadığı halde ruhsat verilen, ruhsat paraları belediye tarafından kullanılan, ruhsatlı akülü araçları ufak çocuklara kullandıran bir o kadar da ruhsatsız araçları, ikiz plakalı araçları toplayan emniyet, bu araçları çıkarma gemisiyle anakaraya gönderiyor. Araç sahibi kabahatler kanuna göre kesilen 180- 200 TL’yi ödeyerek aracı ya Adalar Belediyesinin çıkarma gemisiyle yada kendi imkanlarıyla geri getiriyor. Yani Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğünün akülü araçları geri vermesi gibi bir şey yok. Tamamen yalan. Üstelik senin zabıtan yok mu? Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğünün yakalayıp anakaraya gönderdiği araçları neden adaya geri sokuyorsun? Plakaları kontrol et kanunsuz bir şekilde verdiğin ruhsatlarda da emniyetin yakalayıp anakaraya gönderdiği araçlarda böyle bir plaka yoksa adaya sokma…

Gerçi yalan müdürden yalan röportaj olur. Üstelik devlet memurları gazetelere röportaj veremez. Devlet memurlarının, basına bilgi ve demeç vermesine ilişkin düzenleme 657 sayılı Kanunun 15’inci maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddede, memurların kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi ve demeç veremeyecekleri belirtilmiştir. Ancak bu kızımız sahte memur olduğu için röportaj vermede bir sakınca görmemiş!

Akülü araçların ve kiralık bisikletlerin plakalarını Adalar Belediyesi verdi

Adalarımızda eski başkan CHP’li Mustafa Farsakoğlu zamanında peydahlanan akülü araçların bugüne kadar tüm ruhsatlarını Adalar Belediyesi verdi. Üstelik yetkisi olmadığı halde!

Alt yapısını Adalar Kaymakamlığı döneminde atan ve Adalar Belediye Başkanı olduktan sonra Adalar’a akülü aracı getiren eski başkan Mustafa Farsakoğlu 15 ağustos 2009 yılında Büyükada Anadolu Kulübü’nde ”ADALAR İÇİN ÖNCELİKLİ BEKLENTİLERİMİZ” adlı adalar sivil toplum örgütleri temsilcileri tarafından Başbakana sunulan rapor da akülü araçların Adalar’daki temelini attı. Daha sonra yanına Fetö’den aranan Ö.Faruk Berksan’ı da alarak 25/03/2012 günü Heybeliada Halki Palas Otelinde “Adalar Yönetim Planı Bilgilendirme ve Çalışma Grupları oluşturma Toplantısı’nda akülü araçlar için gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

İşte araç trafiği ve Adalar belediyesi eski başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun eseri

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.