Adalar Adliyesi’nde yoğun mesai

Adalar Adliyesi’nde yoğun mesai
Yayınlama: 05.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Adalar İlçesi’nde günlük nüfusta artış olması sebebiyle suç oranlarında artışın olduğu Adalar Adliyesinin yoğun mesaisinden anlaşılıyor.

Ramazan Bayramı’nda Adalar’a turist olarak gelen bir bayanın Adalar’a dışardan geldiği görülen ZT ve RN tarafından hırsızlık olayı gerçekleştirildiği iddiasıyla tutuklandığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde bir faytoncu ile turist arasında çıkan kavga sonucunda turisttin kasten yaralanması iddiasıyla faytoncu SD sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Geçtiğimiz günlerde Adalar’da ikamet eden bir bayanın satın aldığı evde oturan AB ve ŞB tarafından evin boşaltılmadığı, evi boşaltmak için bayandan 20.000 TL para istediği, paranın verilmemesi halinde evin boşaltılmayacağını ve bayanı tehdit ettiği iddiasıyla Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınıp ifadelerine başvurulmuştur. Tarafların yakınlarının adliye önüne gelerek baskı olacak şekilde kalabalık oluşturdukları, tutuklanması istemiyle ŞB ve AB’nin Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği, AB hakkında yağmaya teşebbüs ettiği gerekçesiyle tutuklama kararı verildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Heybeliada Plajına dışarıdan gelen üç kişi ile plaj çalışanları arasında kavga çıktığı, dışarıdan gelen üç kişiden biri tarafından çekiç ile kemik kırığı oluşturacak şekilde yaralamaya sebebiyet verdiği gerekçeleriyle Başsavcılık tarafından tutuklamaya sevk edildiği ve bir kişinin tutuklandığı gelen bilgiler arasında.

Adalar Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Lütfi Savaş tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne zamanında gerekli talimatların verildiği, İlçe Emniyet Müdürlüğünce de talimatların etkin bir şekilde yerine getirildiği ve suçlularla gerekli mücadelenin yapıldığı belirtiliyor.

Bilhassa yaz aylarında nüfusun artması nedeniyle artan suç oranlarının sebebinin Adalar’da MOBESE kameralarının az olması adaya gelirken girişin çok olması, Mavi Marmara, Prens Tur, Turyol ve Şehir Hatları tarafında adaya taşınan yolcuların X-RAY cihazı olmadığı için içeri girmelerinden kaynaklandığı gelen bilgiler arasında

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.