Adalar Ak Parti “KARARIMIZ EVET” için Büyükada’dan çalışmalara başladı

Adalar Ak Parti “KARARIMIZ EVET” için Büyükada’dan çalışmalara başladı
Yayınlama: 08.03.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:37
A+
A-

Büyükada’da, 05.03.2017 Pazar günü Adalar Ak Parti ilçe teşkilatı 16 Nisan’da yapılacak olan Partili Cumhurbaşkanı halk oylaması için Büyükada Saat Meydanı’nda “KARARIMIZ EVET”  çalışmaları için bir program düzenledi.

Adalar Ak Parti “KARARIMIZ EVET" için Büyükada’dan çalışmalara başladı

Adalar Ak Parti ilçe teşkilatı 16 Nisan’da yapılacak olan Partili Cumhurbaşkanı halk oylaması için Büyükada Saat Meydanı’nda çalışmalarına başladı. Büyükada’da Saat Meydanı’ndaki programa, Adalar Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Adalar Ak Parti Meclis Üyeleri, Ak Partiye gönül veren vatandaşlarımız ve teşkilat üyeleri katıldı.

Adalar Ak Parti “KARARIMIZ EVET" için Büyükada’dan çalışmalara başladı

Büyükada’da Saat Meydanı’ndaki programda Adalar Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz bir konuşma gerçekleştirdi.

Engelleri aşa aşa bu günlere geldik

İsmail Durmuş konuşmasına engelleri  aşa aşa bu günlere geldiklerini belirtti. Durmuş, “Biz engelleri aşa aşa milletin onayını ala ala bu günlere geldik. 1999 yılında Cumhurbaşkanımız o gün belediye başkanıyken yasaklandığında seçtiğimiz yol yine hukuk dahilinde mücadeleyse bu günde aynı yolda yapmak istediğimiz, memleketimiz için iyi olduğuna inandığımız çalışmayı yine halkın oyuna sunarak inşallah evet ile neticelendirerek ilerleyeceğiz” dedi.

Adalar Ak Parti “KARARIMIZ EVET" için Büyükada’dan çalışmalara başladı

Bir çok engelle karşılaştık

Ak Partinin kurulurken bir çok engelle karşılaştıklarını belirten Durmuş. “Daha sonrasında bir çok engelle karşılaştık biliyorsunuz. 2001 yılında partimiz kurulurken genel başkan olamayacağı yolunda engellerle karşılaştık. Daha sonrasında milletvekili olamadı ama yine halkın oyuyla milletin isteğiyle bir ara seçimle milletvekili oldu. Daha sonra Başbakan oldu.  Biliyorsunuz 2007 yılında Cumhurbaşkanımızı seçerken bu güne kadar olmayan bir sorunla karşılaştık. Mecliste 367 sorunuyla. Yine bunu da millet çözdü. Dedik ki; Bunun adresi millettir. Sonra kapatma davası açıldı. Evvel Allah onu da aştık bu günlere gelirken.  Sonrasında bir çok kriz çıktı biliyorsunuz. MİT Müsteşarlığı, 17-25 Aralık olayları, gezi olayları durmadı bunlar ama hep aşa, aşa, aşa, aşa, aşa geldik hep meşrutiyetimizi halktan aldık. Hep seçimleri kazanarak geldik. Kaybettiğimiz günde de seçim sonuçlarına her zaman olduğu gibi saygıyla yaklaştık. 7 Haziran seçimlerini de sizlerle beraber yaşadık. İşte o günde halkımız sandığa giderek bize bir şey söyledi. Bizde parti olarak bunu anladığımızı ifade ettik. Halkımızda orada da 1 Kasım da yeniden buluştuk ve neticeler umduğumuz gibi oldu.

Daha güçlü bir Türkiye için Evet denilmesi gerektiğini söyleyen Durmuş, anayasa değişikliği için mücadele ettiklerini belirtti. Durmuş, “Arzu ettiğimiz bir anayasa değişikliği var. Bunun için mücadele ettik biliyorsunuz. Öncesinde partileri uzlaşmaya çağırdı Başbakanımız ama olmadı. MHP ile bir taslak hazırlandı. Komisyona geldi. Komisyonda da mücadeleler yürütüldü. Ne mücadelesiydi bu? Millete soralı mı mücadelesiydi aslında. Çünkü biz bu değişikliğin halk oylamasına gitmesini istiyorduk. Nitekim de oradan da çıktı. En nihayetinde her zaman sizlere geldiği gibi yine sizin önünüze geldi. İnşallah Allah’ın izni ile bu çalışmadan da Türkiye’nin faydasına olacak bu anayasa değişikliğinden de evet ile ayrılacağımızı düşünüyorum. Bu günden itibaren Adalar’da daha çok sokaklarda olacağız” dedi.

Adalar Ak Parti “KARARIMIZ EVET" için Büyükada’dan çalışmalara başladı

Evet kampanyamızı Adalar’dan başlattık

Adalar Ak Parti İlçe teşkilatı tarafında adaya davet edilen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet  Poyraz, evet kampanyalarını  Adalar’dan başlatmış olduklarını belirterek kendi ilçesinde %60’a yakın evet oyu çıkacağını belirtti. 2007’de Cumhurbaşkanlığını meclise seçtirmemeleri kaynaklı bir değişikliğe gittiklerini belirten Poyraz şöyle konuştu. ”O gün ne dediler? Bir garabet attılar ortaya, 367 mecliste milletvekili olmazsa seçemezsiniz dediler. Halka götürdük halk ‘bundan sonra cumhurun başını ben seçeceğim’ dedi. İşte o değiş bu günlere getirdi bizi. Onun için bu sistem değişikliğinin bu günlere bu referanduma gelmesinde o gün o ucube kararı veren başta o günün muhalefet partisi CHP’nin Anayasa Mahkemesine gitmesinin neticesidir.

Ahmet Necdet Sezer Anayasa kitapçığını Ecevit’e fırlattı Dolar 600 TL’den 1200 TL’e çıktı.

Ülkenin gecelik faizinin %7500’lere çıktığını belirten Poyraz,” Bu sistem değişikliğine bu ülkenin ne kadar ihtiyacı olduğunu, örnek mi istiyorsunuz, Ahmet Necdet Sezer ile Ecevit’in bu ülkeye ödettiği bedel.  Allah rahmet eylesin, Ecevit’in ifadesiyle ‘Anayasa kitapçığını atıverdi dolar 600 liradan 1200 liraya çıktı’ dedi. Bedelini kim ödedi? Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan milletimizle beraber ödedik. Bu bedeller ödenmesin diye yapılıyor bu sistem değişikliği. İnşallah bunu hep beraber millete anlatacağız. Çekmeköy’de %60’a yakın evet çıkacak. Adalardan bir evet diyelim. Demokrasi için beraberliğimiz için kardeşliğimiz için evet diyelim” dedi.

 

Konuşmalardan sonra Mehmet İsmailoğlu’nun 15 Temmuz hain darbe girişimi için yazdığı şiir oğlu Mustafa İsmailoğlu tarafından okundu. Engelli bir vatandaşımızın yanına giden Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz engelli vatandaştan evet vereceğine dair söz aldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.