Adalar Ak Parti’nin düzenlediği “Genişletilmiş Danışma Meclisi” gerçekleşti

Adalar Ak Parti’nin düzenlediği “Genişletilmiş Danışma Meclisi” gerçekleşti
Yayınlama: 13.11.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:39
A+
A-

Adalar Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği 15 Temmuz darbe girişimi temalı “Genişletilmiş Danışma Meclisi”, Ak Parti Milletvekilleri Metin Külünk ve Mehmet Ali Pulcu’nun katılımıyla 12 Kasım 2016 Cumartesi Günü 14.00′ da Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti…

Adalar Ak Parti'nin düzenlediği "Genişletilmiş Danışma Meclisi" gerçekleşti

Adalar Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın 15 Temmuz darbe girişimi temalı “Genişletilmiş Danışma Meclisi” toplantısına, Ak Parti Milletvekilleri Metin Külünk ve Mehmet Ali Pulcu’nun yanısıra Adalar İlçesi’nden sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan sakız, Adalar Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, İl Teşkilat Üyeleri, eski ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile Ak Parti üyeleri ve adalılar katıldı.

Toplantıda, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşmalar ve slaytlı sunum yapıldı. Ayrıca Faaliyet Raporunun sunumunun yapıldığı toplantıda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanan İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu koltuk değnekleri ile çıktığı kürsüde bir konuşma gerçekleştirdi.

Adalar Ak Parti'nin düzenlediği "Genişletilmiş Danışma Meclisi" gerçekleşti

Adalar Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Genişletilmiş Danışma Meclisi” toplantısına Divan Heyeti seçimi yapılarak başlandı. Divan heyetine başkan olarak Adalar Belediyesi Eski Başkanı Can Esen seçildi. Divan katipliği’ne ise, Kadriye Balcılar ile İlknur Savaş getirildi. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra toplantıya geçildi.

Toplantıda sırasıyla Adalar Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Durmuş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu, Adalar’dan Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sakız, Adalar İlçesi’nden Sorumlu Milletvekilleri Mehmet Ali Pulcu ve Metin Külünk bir konuşma gerçekleştirdi.

Adalar Ak Parti'nin düzenlediği "Genişletilmiş Danışma Meclisi" gerçekleşti

17-25 Aralık’tan  15 Temmuz darbe girişimlerine geçen sürece değinen Adalar Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, bu dönemin Türkiye için bir devrin kapanıp bir devrin açıldığı bir dönem olarak tarihe geçeceğini belirtti.

“BİZ HÜKÜMETİZ BÜYÜKŞEHİR BİZİM PARTİMİZE BAĞLI”

Durmuş konuşmasına şöyle devam etti, “Biz 22 Kasım 2014’de göreve geldiğimizden bu yana hemen hemen iki yılımızı tamamladık. Bu iki yılda iki tane başbakanımızla birlikte çalıştık. Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldım. İki seçim gördük. Bir darbe girişimine şahit olduk. Dolayısıyla gerçekten teşkilatımız cefakar bir şekilde çalıştı. Adalar’da biz ilk yola çıktığımız zaman yine buradaydı kongremiz, o kongrede söylediğimiz bir şey vardı. Buradaki siyaset yapma anlayışımıza bir şeyler eklemek istiyorduk. Oda şuydu; Biz Hükümetiz, Büyükşehir bizim partimize ait ama etkinliğimizi daha arttırmamız gerektiği yönünde hem sizle iştişare ettiğimiz zaman hem de biz o kanaata varıyorduk. Bu anlamda bir çok girişimde bulunduk sizlerle beraber. O zamanlar gerek başlatılmış bazı projeler devam ediyordu. Benden önceki ilçe başkanımız Erdoğan Yılmaz bey idi. Biliyorsunuz kendisinin döneminde başlayan projeler vardı. Hem de bizim gelir gelmez adım attığımız işler vardı. Çok kısa onlardan da bahsetmek istiyorum. Çünkü, bu fırsat bizim için Adalar’da olacak yerel seçimin yaklaştığı bir döneme giriyoruz artık. 2.5 yılımız var yada yok. O yüzden bunlar da önemli. Hastanemiz başlatılmıştı biliyorsunuz. Bizim dönemimizde devam etti ve açılışını yaptık. Adalarımıza aslında 50 yıl önce yapılan bir şeyi bu gün yenileyerek çok önemli bir adım attık. Bundan önceki okulumuz Hüseyin Rahmi Gürpınar son yapılan okulumuzun üzerine 30 yıla yakın bir vakit geçmişti. Yenilenen ilk okulumuz oldu Hüseyin Rahmi Gürpınar. Orada da bundan önceki ilçe başkanımızın emekleriyle başladı onun ekip arkadaşlarıyla beraber. Bize de tamamlamak nasip oldu. Açılışını yaptık” dedi.

 

“ADALAR İLÇESİ 32 YILIDIR PLANSIZ”
1/1000’lik planlarda bahseden Durmuş, ilçenin 32 yıldır plansız olduğunu belirtti. Durmuş konuşmasına şöyle devam etti.” 32 yıldır ilçemiz biliyorsunuz plansızdı. Bu anlamda hem ilçe meclisimizden planlarımızı hem Büyükşehirden planlarımızı geçirdik. 1 /1000’lik planlarımızı, uygulama planlarımızı. Bunlarla ilgili Büyükşehirimize de teşekkür ettik. Şimdi Adalarımızın sit alanı olmasından dolayı kurula gidecek. Normalde sit alanı olmasaydı Büyükşehirden geçtikten sonra askıya çıkıp kesinleşecekti ama kurula gidecek. Tahminimiz bir yıl civarında bir süre daha geçip 32 yıllık bir konu daha Adalarımızda kapanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

 

“SPOR TAKIMLARIMIZ KARŞIYA ANTRENMAN YAPMAYA GİDİYOR”
Adalar’daki top sahalarına da değinen Durmuş, spor takımlarının karşıya antrenman yapmaya gittiğini belirtti. Durmuş;” Geldiğimiz zaman top sahalarımızla ilgili istekler ve arzular vardı. Çam Limanı’nda bir duraklama dönemi oldu ama şükür ki beraat alındı. İnşallah orayı da neticelendireceğiz. Büyükada’daki Koca Yusuf sahamızın da izni tamamlandı. Yakında oraya da başlayacağız. Buda Adalarımızın çok ciddi bir zaruriyetiydi. Düşünün ki, spor takımlarımız buradan karşıya antrenman yapmaya gidiyorlardı. Bu kadar iyi bir fiziksel ortamda bunun olmaması bizim için bir eksiklikti. Bunların dışında biliyorsunuz Burgazadası’ndaki mezarlık yenilendi. Diğer mezarlıklarla ilgili sorunlarımız çok çok büyük ihtimalle yakın zamanda çözeceğiz. Bununda müjdelerini vereceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.