Adalar Belediye Başkan Adayı Uğur Sina Şen Kimdir? Hayatı ve kariyeri!

Adalar Belediye Başkan Adayı Uğur Sina Şen Kimdir? Hayatı ve kariyeri!
Yayınlama: 20.01.2024
A+
A-

Uğur Sina Şen biyografisi ve politik kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyenler için, Şen’in nereli olduğu ve ne mezunu olduğu detaylarına yer veriliyor. İşte detaylar…

Yerel seçimlere az bir süre kala ilçe belediye başkan adayları kimler oldu araştırılmaktadır. Ak Parti’de bugün açıklanacak İstanbul ilçe belediye başkan adayları netleşti. Kulislere göre adaylığı tebliğ edilen AK Parti Adalar belediye başkan adayı olarak gösterilen Uğur Sina Şen’in hayatı merak konusu oldu. Arama motorlarında Sina Şen’in kariyeri sorgulatılıyor. Peki, Sina Şen kimdir, nereli? Sina Şen hayatı ve kariyeri! Sina Şen ne mezunu?

UĞUR SİNA ŞEN KİMDİR?

1966 İstanbul Fatih doğumlu olan Uğur Sina ŞEN; İlk ve orta öğrenimini Bostancı İlköğretim’de tamamladıktan sonra, lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi’nde tamamlamıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliğini bitirdikten sonra Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya Fakültesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Deniz Jeofiziği diploması ile mezun olmuştur.

1995 yılında vatani görevini 245. Dönem Komando Asteğmen olarak Şırnak İkizce komando taburunda tamamlamıştır.

2005 yılından itibaren deniz yolu ile yolcu taşımacılığı yaparak İstanbul’a hizmet vermektedir. İştigal konusu ile ilgili 2018 – 2022 yılları arasında İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim kurulu üyeliği yapmış olup halen Meclis üyeliği görevini yerine getirmektedir. TOBB bünyesinde Deniz Ticaret Odaları konseyinde görev almaktadır. İstanbul Yolcu Taşıyan Deniz Dolmuş Nakil Vasıtaları Esnaf Odasında
Yönetim Kurulu Üyeliği ve Mavi Marmara Kooperatifinde Başkan Vekili olarak görev yapmaya devam etmektedir. Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyesidir.

Siyasi çalışmalarına 2009 yılında İstanbul ili, Adalar İlçesi AK PARTİ’de üye olarak başlayan ŞEN, 2011 yılında İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak teşkilat yapılanması içinde çalışmaya başladı. 2012 yılında yapılan ilçe kongresi ile Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev alan ŞEN; Sırası ile İlçe Sekreterya Birim Başkanı ve 2013 yılında Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı olarak görev yapmıştır. 2014 yılında yapılan Yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 24 Haziran 2018 seçimleri de dahil olmak üzere Adalar AK Parti SKM başkanı olarak görev almıştır.

2015 yılında yapılan 5. İstanbul İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlamıştır. Teşkilat komisyonunda Kadıköy, Üsküdar, Pendik ve Adalar’dan sorumlu olarak hizmet vermiştir. 16 Nisan 2018 Ak Parti Adalar 6. Olağan Kongresi ile İlçe Yönetim Kuruluna seçilmiştir. Yönetimdeki görevi Teşkilat Başkanı olarak yürütürken, Ocak 2019 itibari ile İlçe Başkanı olarak atanmıştır. 20 Ocak 2021 tarihinde yapılan Ak Parti· Adalar 7. Olağan kongresi ile İlçe Başkanı olarak seçilmiş olup görevini sürdürmektedir.
Evli ve 2 çocuk babası olan ŞEN, yüzme ve basketbol sporlarıyla ilgilenmektedir.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.