Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, FETÖ terör örgütüne para ödediniz mi?

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, FETÖ terör örgütüne para ödediniz mi?
Yayınlama: 01.06.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:32
A+
A-

Adalar Belediyesi’nde yürütülen iş ve işlemlerin ancak kayyum atanması ile düzelebileceğini tespit eden ve kamuoyunda “KAYYUM raporu” olarak bilinen ön araştırma raporunun 2. İstanbul Valiliğe teslim edildi.

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, FETÖ terör örgütüne para ödediniz mi?

Teftiş Kurulu Müfettişi Necati Özdemir’in hazırladığı KAYYUM raporunun yıkıcı etkisinin Mülkiye Teftiş Kurulu Müfettişi Hasan YILMAZ tarafından yok edildiği iddia edilirken , 23/03/2018 tarihli aynı Müfettiş olan Necati ÖZDEMİR suçlarda ısrar ederek İstanbul Valiliğine  teslim etmiş olduğu 23/03/2018 tarihli daha kapsamlı nihai 2. “KAYYUM raporu” ile hem Adalar Belediyesini hem de Hasan Yılmaz’ı şoka uğrattı. Raporda, FETÖ terör örgütünün firari belediyeler imamı Erkan Karaarslan’a ödeme yapılması iddiası en dikkat çekici bölüm…

Müfettiş Necati Özdemir raporunda, “İçişleri Bakanlığı’na verilen şikayet dilekçesi ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Muhabere Elektronik şube Müdürlüğü’ne E-Posta ile yapılan ihbar üzerine, yapılan inceleme ve değerlendirme sonucu, aşağıda dercedilen hususların “ARAŞTIRMA KONULARI” olarak mütalaa olunmuştur” ifadelerini belirterek aşağıda ihbar konusu olan iddiaların araştırılması için teftişe başlamıştı.

“ARAŞTIRMA KONULARI” RAPORDAKİ İDDİALAR ŞÖYLE:

“İhale yolu ile yolsuzluk ve usulsüzlük yaparak, menfaat elde etmek, haksız kazanç sağlamak… Yüklenici firmaya fazla para aktarmak, ihale sonucu hakkediş sırasında her ay firmalardan menfaat elde etmek… Kasden ve bilerek taşeron elemanlarına fazla ödeme yaparak daha sonra fazla yapılan ödemeleri nakden geri almak… İlgili müdürün belediyeye paraları kendi adına banka hesabına yatırmak… Ruhsatsız plaj ve büfe işletmek, yaz sezonundan sonra plaj işletilmediği halde işletmiş gibi göstererek taşeron elemanlarına haksız ödeme yapmak… Ruhsatsız işletilen büfeden kazanılan paraları, Belediye banka Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, FETÖ terör örgütüne para ödediniz mi?hesabına eksik yatırmak… İşletme Müdürlüğünce, Belediye gelirlerini, Belediye banka hesabına noksan yatırmak, çıkartma gemileriyle Adalar’a nakil yapan araçların kayıtlarını eksik tutmak, nakli yapılan araçlardan tahakkuk kesmemek, harç almamak…  Borçlu şirketi, Belediye’ye devren alarak, kamu zararına sebebiyet vermek, O Adalar Belediyesi’ne ait kamu araçları üzerinden Fetö’ye para aktarmak… Piyasa değeri üzerinde, aşırı fahiş fiyatlarla araç tamir ve bakımını yaptırmak, kaza veya arıza yapan araçlar hakkında tutanak tanzim etmemek, araç tamir bakım ve onarımı sırasında, ilgili servise fazladan yapılan ödemeler, bilahare geri alınarak, bu yolla haksız menfaat elde etmek… Yolsuzluk ve usulsüzlük yaparak, haksız çıkar elde eden kamu görevlilerinin mal varlıklarının incelenmesi… İlk Devlet Memurluğuna girişte, Devlet Memuru olma şartını taşımadığı sonradan anlaşılan görevliler hakkında idari/yasal işlem yapmamak… Belediyenin yetkisi olmadığı halde, akülü bisiklet kullanıcılarına plaka vermek, tescil yapmak, harç almak… Zabıta Yönetmeliğine aykırı olarak kurum içinde yatay geçişle, zabıta memuru ataması yapmak… Belediye Başkanı’nın bilgisi dahilinde, akülü araç sahiplerinden alınan harç paralarının bir kısmını Belediye veznesine yatırmayarak uhdesinde tutmak, ilgili kişi hakkında şikayet yapılıncaya kadar, Cumhuriyet Savcılığına  suç duyurusunda bulunmamak, diğer idari işlemleri yapmamak, eyleme karışan diğer kamu görevlileri hakkında idari/adli yasal işlem yapmamak… Gerçeğin ortaya çıkmaması için müfettişlere yanlış, eksik ve ilgisiz evrak vermek, yanıltmak…  Basın-Yayın Müdürlüğü’ne ait, fotokopi ile sahte fatura üretmek…   Fetö/Pdy gibi ve diğer örgüt mensuplarını belediyede barındırmak, bunlarla işbirliği yapmak, sahte diploma nedeniyle yargılanan ve hakkında yargı kararı olan memuru, yargı kararını organize şekilde tebliğ etmeyerek görevde tutmak.

Yukarıda şıklar halinde sıralanan hususlar işbu nihai “Araştırma Raporu”nun konuları olarak değerlendirilmiştir” İfade edilmektedir.

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI ATİLLA AYTAÇ

  1. İhale yolu ile yolsuzluk ve usulsüzlük yaparak, menfaat elde etmek, haksız kazanç sağlamak iddiaları DOĞRU MUDUR?
  2. Yüklenici firmaya fazla para aktarmak, ihale sonucu hakkediş sırasında her ay firmalardan menfaat elde etmek iddiaları DOĞRU MUDUR?
  3. Kasden ve bilerek taşeron elemanlarına fazla ödeme yaparak daha sonra fazla yapılan ödemeleri nakden geri almak iddiaları DOĞRU MUDUR?
  4. İlgili müdürün belediyeye paraları kendi adına banka hesabına yatırmak iddiaları DOĞRU MUDUR?
  5. Ruhsatsız plaj ve büfe işletmek, yaz sezonundan sonra plaj işletilmediği halde işletmiş gibi göstererek taşeron elemanlarına haksız ödeme yapmak iddiaları DOĞRU MUDUR?
  6. Ruhsatsız işletilen büfeden kazanılan paraları, Belediye banka hesabına eksik yatırmak iddiaları DOĞRU MUDUR?
  7. İşletme Müdürlüğünce, Belediye gelirlerini, Belediye banka hesabına noksan yatırmak, çıkartma gemileriyle Adalar’a nakil yapan araçların kayıtlarını eksik tutmak, nakli yapılan araçlardan tahakkuk kesmemek, harç almamak iddiaları DOĞRU MUDUR?
  8. Borçlu şirketi, Belediye’ye devren alarak, kamu zararına sebebiyet vermek, O Adalar Belediyesi’ne ait kamu araçları üzerinden Fetö’ye para aktarmak iddiası DOĞRU MUDUR?
  9. Piyasa değeri üzerinde, aşırı fahiş fiyatlarla araç tamir ve bakımını yaptırmak, kaza veya arıza yapan araçlar hakkında tutanak tanzim etmemek, araç tamir bakım ve onarımı sırasında, ilgili servise fazladan yapılan ödemeler, bilahare geri alınarak, bu yolla haksız menfaat elde etmek iddiası DOĞRU MUDUR?
  10. Yolsuzluk ve usulsüzlük yaparak, haksız çıkar elde eden kamu görevlilerinin mal varlıklarının incelenmesi iddiası DOĞRU MUDUR?
  11. İlk Devlet Memurluğuna girişte, Devlet Memuru olma şartını taşımadığı sonradan anlaşılan görevliler hakkında idari/yasal işlem yapmamak iddiaları DOĞRU MUDUR?
  12. Belediyenin yetkisi olmadığı halde, akülü bisiklet kullanıcılarına plaka vermek, tescil yapmak, harç almak…
  13. Zabıta Yönetmeliğine aykırı olarak kurum içinde yatay geçişle, zabıta memuru ataması yapmak iddiaları DOĞRU MUDUR?
  14. Belediye Başkanı’nın bilgisi dahilinde, akülü araç sahiplerinden alınan harç paralarının bir kısmını Belediye veznesine yatırmayarak uhdesinde tutmak, ilgili kişi hakkında şikayet yapılıncaya kadar, Cumhuriyet Savcılığına  suç duyurusunda bulunmamak, diğer idari işlemleri yapmamak, eyleme karışan diğer kamu görevlileri hakkında idari/adli yasal işlem yapmamak iddiaları DOĞRU MUDUR?
  15. Gerçeğin ortaya çıkmaması için müfettişlere yanlış, eksik ve ilgisiz evrak vermek, yanıltmak iddiası DOĞRU MUDUR?
  16. Basın-Yayın Müdürlüğü’ne ait, fotokopi ile sahte fatura üretmek iddiaları DOĞRU MUDUR?
  17. Fetö/Pdy gibi ve diğer örgüt mensuplarını belediyede barındırmak, bunlarla işbirliği yapmak, sahte diploma nedeniyle yargılanan ve hakkında yargı kararı olan memuru, yargı kararını organize şekilde tebliğ etmeyerek görevde tutmak iddiası DOĞRU MUDUR?

Sorularımıza bir cevap verilirse bu sayfadan yayınlayacağız…

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.