Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yetkilerini devretti! Kaçıyor mu?

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül yetkilerini devretti! Kaçıyor mu?
Yayınlama: 24.02.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Adalar, 1854  yılında kurulan İstanbul Şehremaneti’ne bağlı 7.Daire-i Belediye olarak 1861 tarihinde belediye şubesi, 1867 tarihli Vilayet Nizamnamesi ile İstanbul’un bir ilçesi konumuna geldi.

Adalar Belediyesi ise tarihinde hiç olmadığı kadar kötü yönetilmeye devam ediyor. Daha doğrusu orta da bir belediye yok. Adalar Belediyesi’nde hiçbir başkan zamanında böyle bir kötü yönetim başa gelmedi.

Diğerleri çok mu iyiydi?

Hayır, bu yönetim çok kötü!

İmar Müdürlüğündeki akçeli işler dışında hiçbir işlem/faaliyet yapmayan belediye başkanı ve meşhur yardımcısı şimdi de yeni bir skandala imza attı!

Adalar Belediyesinin organizasyon şeması geçen gün güncellendi. Belediyesinin resmi web sitesinin sol altında olan yazılım&tasarım bölümünü dahi güncellemeyen (yazılım&tasarım linkine tıklayın ne dediğimi anlayacaksınız!) belediye yıllar sonra bir konuda güncelleme yaptı!

TEBRİKLER!

2.5 senedir encümen kararlarını yayınlamayan belediye güncelleme yapmış!

Güncelleme evlere şenlik!

Bir belediye başkanı düşünün, kendisine sadece Basın ve Halkla ilişkiler bölümü bağlı. Gerçi bu bölümde başkandan beter, hani derler ya ‘tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş’ aynı o mesele.

Bir belediye düşünün teknik başkan yardımcıları ya görevden alınmış ya emekli olmuş yada geldiğine pişman olup adayı ter etmiş. Teknik başkan yardımcılarından Resul Can görevden alınarak düz memur yapıldı. Teknik Başkan Yardımcısı İsmail Şener emekliliği geldi veya oldu. Maltepe’den gelen teknik başkan yardımcısı kadın, ismini dahi bilmiyorum ‘nereye düştüm’ dedi, adayı terk etti veya edecek!

Ama Adalarımız daha doğrusu Türkiye’nin medarı iftiharı Başkan Yardımcısı Engin Çelik görevinin başında. Maşallah 10 parmağında 10 marifet!

Neden 10 parmağında 10 marifet?

Çünkü bütün müdürlükler bu arkadaşa bağlı! Basın yayın ve avukatlar hariç tam 11 müdürlük kendisine bağlı. Kendisine bağlı olan Basın Yayın Müdürlüğü çünkü temsil ödeneği bu müdürlükte yani restoran faturalarını bu müdürlük ödüyor. Alkol masasının faturasını kendine bağlı olmayan müdürlüğün bütçesinden ödemesi sıkıntı yaratır. Adamın tek dileği rakı, balık faturam ödensin gerisi benin işim değil diyor sanırsam…

Engin Çelik, liseyi bitirdi mi bilmiyorum? Bitirdi olarak kabul edelim.

Kendisine bağlı müdürlüklere baktığımızda, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İşletme Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İmar ve şehircilik Müdürlüğü ve bu müdürlüklere bağlı alt birimler…

Maşallah

Bu kardeşimiz maliye uzmanı, yazı işlerinde mastır yapmış, çevre ve doğa işlerinde bilimin üstünde zekaya sahip, insan kaynakları uzmanı, işletmede lisans üstü diplomalı, teknik konularda uzman, imar işlerinde teknik bilgisi tavan yapmış, kültür ve sosyal işlerde yanına yanaşılamayan bir arkadaş!

Latife ediyoruz tabi…

Hani derler ya; ‘Abdal ata binince bey oldum sanır, şalgam aşa girince yağ oldum sanır.’

Bırakın İstanbul’u, Türkiye’nin hiçbir belediyesinde Adalar’daki gibi bir örnek yok. Sen işinde uzman insanları pasifize et daha sonra başarı bekle. Düşünün Adalar Belediyesi’nde işin uzmanı bir teknik başkan yardımcısı yok. Hepsi ya alakasız görevlerde ya da el çektirilmiş.

Engin Çelik, pastaya tek ben yerim diyor! Diğerleri bisküvitle idare etsin!

Sonuca bakarsak iki şık önümüze çıkıyor

  1. Belediye Başkanı Erdem Gül her han olabilecek bir operasyonda kaçacak çünkü MİT tırları olayında beraber yola çıktığı arkadaşları yurt dışında.  Gidecek bir adresi var.
  2. Müdürlükleri Engin Çelik’e devrederek olabilecek mahkeme/ceza risklerine karşı kendini ‘imzam yok’ diyerek garantiye almak.

Seçim okurlarımızın…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Ulufe dağıtır gibi makam dağıtan Kılıçdaroğlu C.Başkanı olduğunda da böyle yapacaksa ne farkı kaldı mevcuttan. Düşünebiliyor musunuz Kabine Erdem Güllerden oluşmuş.