Adalar belediye başkanının kadın girişimcileri engellediği ve tehdit iddiası

Adalar belediye başkanının kadın girişimcileri engellediği ve tehdit iddiası
Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

Adalar’da el işi göz nuru ürettikleri malları satmak, hem kendilerine hemde bulundukları ilçeye bir gelir getirmek amacıyla Adaların çeşitli mekanlarında mallarını sergilemek ve satmak isteyen kadınların Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat tarafından engellendiği, ürettikleri malzemeleri satmak için kendilerine imkan/mekan tanıyan işyeri sahiplerinede “kadın girişimcilere destek verirseniz ruhsatlarınızı iptal ederim” dediği iddia edildi.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın kendi kız kardeşi başta olmak üzere kendine seçimlerde oy veren, herhangi bir vergi ödemeden sokak aralarında satış yapan işporta tezgahlarını açanları koruduğu öne sürülüyor.

‘Hanımeli Girişimci Kadınlar Kooperatifi’, bazıları Adalılardan oluşan, evlerinde el emeği göz nuru ürettikleri malzemeleri sergileyip satarak evlerinin geçimine destek vermek için kurulmuş bir oluşum.

Kadınların kendilerinin, ailelerinin ve içinde yaşadıkları toplulukların yaşam koşullarını iyileştirmeleri için ekonomik yaşama daha aktif bir şekilde katılım göstermesi, kadınların mevcut becerileriyle üretebilecekleri, pazarda talep olan yeni ürünler geliştirmesi, kadınlarının aksesuar, ev tekstili, hediyelik eşya, gıda, sabun, hediyelik kutu üretimi, catering, 2. el eşya satışı, çocuk bakım ve eğitim hizmetleri, lokanta, misafirhane, organik tarım, bitki kurutma vb. alanlarda ortak iş kurmalarına olanak sağlaması amacıyla etkinlikler düzenleyen kadınların Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat tarafından engellendiği, kadın girişimcilere destek vermek için mekanlarını kullandıran işyeri sahiplerinin de ruhsatlarının iptal edilmesi ile tehdit edildiği öne sürülüyor.

Kadın girimciler ise, bir kooperatifi kurmaya karar verdiklerinde en büyük hayallerinin adada girişimci bayan standları açmak olduğunu, kazandırmak, kazanmak ve adalara katkı sunmak olduğunu ama maalesef ki nereye elllerini atsalar Adalar Belediyesi tarafından engellendiklerini, bir otelin bahçe kısmında etkinlik yapmak istediklerini ancak Adalar Belediye Başkan Yardımcısı (Av. Fırat DURAK) tarafından ‘gidin yapın’ dendiği halde otelin ruhsatını iptal etmekle tehdit edildiklerini, bir kafede etkinlik yapmak istediklerini ancak kafenin ruhsatını iptal etmekle tehdit edildiklerini, kendilerine işporta (yol kenarında ruhsatsız, belgesiz satış yapan) insanların satışına engel olduklarının söylendiğini ancak kendilerinin resmi bir tüzel kişilik olduklarını, Ticaret Bakanlığı tarafından onaylamış bir oluşum olduklarını, sözleşmelerinin kadınlara stand açma ve satış yaptırma üzerine olduğunu, Adalar Belediyesi’nin insanların işletmesini hiçe sayıp göreve gelindiği ilk dakikadan itibaren ‘ruhsat iptaliyle’ tehdit etmesinin bu kadar kolay olmamaması gerektiğini düşündüklerini belirtiler.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat;

  • Kadın girişimcileri başkan yardımcınıza rağmen engellediğiniz doğru mudur?
  • Kadın girişimcilere mekanlarını kullandırmak isteyen işyeri sahiplerini “rusatlarınızı iptal ederim” diye tehdit ettiğiniz doğru mudur?
  • Kadın girişimcileri, başta kendi kız kardeşiniz olmak üzere sokak aralarında kötü görüntü veren, devlete vergi ödemeyen, kirasını, vergisini, elektriğini, doğalgazını ödeyen esnafın işlerine mani olan ve seçimlerde size oy veren işportacıları kolladığınız doğru mudur?
  • Bu işportacılar arasında ailenizden birileri varmıdır?

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.