Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. 

Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. 
Yayınlama: 08.02.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:33
A+
A-

Adalar Belediyesine ön inceleme için gelen İBB müfettiş A.B’nin hazırladığı raporda Adalar Belediyesi için şok bilgiler mevcut.

Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. 

Adalar Belediyesi’nden yüklü miktarda alacağı olan Simge firması, alacaklarına karşılık Adalar esnafına 89/1 Haciz İhbarnamesi göndermiş, Adalar ilçesinde iş yapan tüm esnaf bu haciz ihbarnamelerinden payını almış ve yaşanan süreci adalılarla paylaşmıştık. Ardından Simge firması belediye başkanının makam odası çilingir getirilerek açtırmış ve içindeki özel eşyalar haciz yapılmıştı. Belediye Başkanının makam arabası da haczedilerek yakalama kararı çıkartılmıştı.

Muhasebeci bir firma olan UBD kamu kurumunun hizmet hak edişinden ne anlar!.. 

Yaşanan bu olaylar nedeniyle hırsını memurlardan çıkarmak isteyen Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç memurlarını yargıya göndermek için kendisine direk bağlı olan belediye müfettişine talimatını vermiş ve firmanın 2010-2011-2012 yılları biten işlerini soruşturup kamu zararı rapor hazırlattırıp firma ile birlikte hak edişlerde imzaları olan tüm memurları mahkemeye gönderin talimatını vermiş ve belediyenin hazırladığı raporu bu işlerden anlamayan UBD isimli bir muhasebeci firmaya da doğrudan teminle parasını ödeyerek rapor imzalatılmıştı! Hazırlanan rapora Ulusal Bağımsız Denetim firma kaşesi ve imzası basılarak  4483 Sayılı kanunun memurların yargılanmasına ön koşulu olarak soruşturma izni alınması için valiliğe göndermiş, valilikte kamu zararı dosyasını soruşturulması yapılsın diye İBB müfettişliğine göndermişti.  

Yapılan yazışmalardan, eldeki daha önceki yayınladığımız belgelerden ve aşağıdaki rapordan  anladığımıza göre; Ön inceleme, İBB müfettiş A.B. tarafından yapılmış. A.B, Adalar Müfettişinin kamu zararı dediği raporu teknik konu olduğu için detaylı tetkik edilsin diye İBB Kesin Hesap bürosuna göndermiş. İBB kesin Hesap Bürosunun İnşaat Mühendislerince firmanın iş yaptığı tüm yılların hak edişleri incelenince tezat bir durum ortaya çıktığını, belediye müfettişinin 2,5 milyon kamu zararı yapılmıştır dediği raporun öyle olmadığı, aksine kamu zararı iddiaları yerine belediyenin kasasında yaklaşık 4 milyon TL’nin kaldığı, firmaya ödenmediği ve belediye lehine durum olduğu ortaya çıktığı belirtilmiş.

İBB müfettişi A.B, İBB kesin Hesap bürosu İnşaat Mühendislerinin verdiği rapora göre, Adalar Belediye Başkanı tarafından yargılanmasını istediği kendi personeli olan memurlara soruşturma izni vermeyen ön inceleme raporunu belediyeye göndermişti. Bunun üzerine belediye idari yargıya başvurarak belediyenin kamu zararı ile karşı karşıya olduğunu söyleyip itiraz etmiş. Belediye Başkanı ‘İBB müfettişi bir şey bilmiyor, memurlarım suçludur yargılanmaları ceza almaları lazım‘ demiş ama aynı memurları suçlu olmalarını iddia etmesine rağmen belediyede aktif görevde çalıştırmaya devam ettirmişti..! Ayrı bir handikap olduğunu düşünmeden!

İdari yargıya giden dosyada mahkeme Kamu Zararı ibaresini görünce daha detaylı araştırılsın demiş. Hatırlanacağı üzere aynı kamu zararı iddiası ile 2014/97 davasından 2012 yılı hizmet işi için açılan mahkemede, Adalar Asliye Ceza Mahkemesinde kamu zararı yoktur, görevi kötüye kullanmakta yoktur diye memurlara beraat kararı verilmişti. Böyle bir beraat kararı varken birebir fotokopisi aynı konular ile ilgili savcılık şikayetlerine başvurmanın zaman kazanmadan ve adliyeyi boşuna uğraştırmaktan öte geçmeyeceği açıkça görülüyor.

Aşağıda yayınladığımız raporda İBB müfettişi A.B, kendisine verilen soruşturma raporunu sonuçlandırıp gereği için Valiliğe  gönderdikten sonra konusu suç teşkil eden personel beyanları ile soruşturmaya kıyas olması için idareden talep ettiği 2009-2013-2014 yılları ihale, hak ediş işlem dosyalarının tetkikinde Hizmet İşleri Genel Şartnamelerine aykırı usulsüzlükler ve kamu zararları tespitlerini yapmış, 4483 sayılı kanunun 4.Md. 3-4 fıkraları ve 8.  Md’de yasal gereğinin ifası içinde İBB teftiş Kurulu Başkanlığından görev oluru istemiş.

İfadesini aldığı personelin yazılı, sözlü ifşaatlarını derleyen müfettiş aslında Adalar İlçesi için bir şans olduğu görülüyor. Çünkü yıllardır Adalar Belediyesine gelen müfettişler Anadolu kulüplerinde ağırlanarak akşamları  Adalar’daki restoranlarında yemekler yedirilerek ,adeta adaya tatile gelmişler gibi yaşatılarak gerçekleri görmezden geldikleri ve bir türlü adalete sevk edilmeyen sorumluların daha fütursuz davranmalarına sebep olmaktaydılar.

İBB müfettişi A.B’nin bu raporu çok önemlidir. Belediye içindeki çalışan memurların suç duyurusudur. Memurların savunmalarında verdikleri beyanlar içindeki  suçlamalar ağırdır. Kendi personelini yargıya gönderip ceza almaları için uğraşan belediye başkanına “sütün içindeki ak kaşık değilsin” demektir.

Yıllardır belediyeye iş yapan firmaların yaptıkları usulsüzlükler hakkında tek tek nokta atışı şeklinde kamu zararlarının suç duyurusu yapılmıştır. Zannediyoruz ki bu soruşturma izni için, ön inceleme kararı çıkacaktır. İşte ön inceleme onayı alacak olan İBB müfettişi A.B, adaya tatile gelen müfettişler gibi davranmayacağının, hakikat neyse onu ortaya çıkartacağının raporunu göndermiştir.

Aslında, Türkiyemiz de Kamu Kurumlarında sistem çok güzel kurulmuştur. Ama oto kontrol sistemi içinde yer alan müfettişler, İBB müfettişi A.B gibi, tatili, yemeği, kısmi kazançları, ideolojiyi değil, işinin gereğini düşünse ülkemizde kimse yolsuzluk yapamaz. Ön inceleme için onay istediği anlaşılan  İBB müfettişi A.B’nin Adalar Belediyesi’ndeki, “ben başkanım yaptım oldu” gidişatına dur diyeceği ve kanunların Belediye Başkanlarına göre yorumlanmasının yanlış olduğunu, Belediye Başkanlarının kanunlara uymak zorunda olduğunu göstereceğine inancımız tam.

Umarız rapordaki çarpıcı kamu zararları ortaya çıkartılır suçlular cezasını çeker, kamu zararlarını devlet değil, sorumlulara rücu eder.

Şükrü ABANOZ

Belgeleri büyütmek için üzerlerini tıklayın

 

Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı.  Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. Adalar Belediye Başkanlığı yeni bir müfettiş raporu ile sarsıldı. 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 24 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.