Adalar Belediye Meclisinin neden 1 gün öne çekildiği belli oldu!

Adalar Belediye Meclisinin neden 1 gün öne çekildiği belli oldu!
Yayınlama: 06.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Adalar Belediyesinin Mart ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin Cuma günü yerine 1 gün öne çekilerek perşembe günü yapılmasının sebebi belli oldu.

Adalar Belediye Meclisinin neden 1 gün öne çekildiği belli oldu!

AB Büyükelçisi Meyer-Landrut, Adalar’ı ziyaret etti

Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, AB Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou ve Yunanistan Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis, Adaları ziyaret etti.

AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut Türkiye’ye gelmeden Adalar’ı araştırdığını ve Adalar’ın otantik ve çok kültürlü yapısı hakkında bilgisi olduğunu belirtti ve ‘cennet’ olarak tanımladığı Adalar’da bulunmaktan keyif aldığını söyledi.

Adalar Kaymakamı Dr.Mustafa Ayhan’ın makamına Adalar’da ulaşımı sağlayan İETT’nin bir sene geçici izin verilen golf araçlarıyla giden heyete, Adalar’daki yeni ulaşım sistemi ve faytonların kaldırılma süreci hakkında da bilgi verildi.

Kaymakamlık binası olarak kullanılan tarihi Hacopulos köşkünün restorasyonunu inceleyen heyet, ardından Avrupa’nın ‘Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanı’ndan biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi’ne gitti ve Yetimhane hakkında bilgi aldı.

İlçedeki tarihi yapılar ve Adalar’ın sembolü olan mimozaların da gündeme getirildiği program Heybeliada Ruhban Okulu ziyareti ile devam etti. Başrahip Despot Kasiyanos tarafından karşılanan heyete okulun tarihçesi ve güncel durumu hakkında bilgi verildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.