Adalar Belediyesi 2020 Kesin Hesabı, 2. kez reddedildi

Adalar Belediyesi 2020 Kesin Hesabı, 2. kez reddedildi
Yayınlama: 26.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar Belediyesinin “2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı”, meclis toplantısında 2. kez oy çokluğu ile reddedildi.

Adalar Belediyesi 2020 Kesin Hesabı, 2. kez reddedildi

Adalar Belediyesinin “2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı”, meclis toplantısında 2. kez oy çokluğu ile reddedildi. Adalar Belediyesinde 21 Mayıs’ta yapılan oturumda reddedilen söz konusu hesaba ilişkin teklif bugünkü olağanüstü toplantıda yeniden gündeme geldi. Yapılan oylamada, Belediye Başkanı Erdem Gül ile birlikte 5 CHP’li üye kabul yönünde oy kullanırken, 3 CHP’li, 3 AK Partili ve 1 DSP’li meclis üyesi ret oyu verdi. Böylece, Adalar Belediyesinin “2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı” bir kez daha reddedildi.

Şimdi ne olacak?

Bu olayın hem idari boyutu hem de hesap denetim boyutu var. İdari boyutu, Kaymakam ve İçişleri Bakanlığı üzerinden yürüyecek. Hesap denetim boyutu da Sayıştay üzerinden yürüyecek, bir de Danıştay boyutu var. Eğer suç unsuruna rastlanırsa, İçişleri bakanlığı tarafından veya Sayıştay tarafından hangisi suça rastlarsa idare mahkemesinde dava açılacak.

Hesap denetim konusu şu; bu aynı zamanda bütçe görüşmesidir. Bütçenin onaylanmadığını gösteriyor burada. Belediye, Haziran ayının sonuna kadar meclis kararlarını veya ret kararını Sayıştay’a göndermek zorunda. Hesap denetimi yapacak Sayıştay. Hesap denetiminde tutarsızlık bulunursa bunun dava yönünü açacaklar. Danıştay’a gönderecekler veya kendileri kamu zararı çıkaracaklar.

Kaymakamlığın ise önünde iki seçenek var. Birincisi, meclis kararı kendisine geldikten sonra direk mahkemeye gidebilir. İkincisi de İçişleri Bakanlığına gönderir. Bunlardan birini yapmak durumunda.

İçişler Bakanlığının ise önünde iki yol var. Birincisi, meclisi kitledikleri sebebiyle meclisin feshi için Danıştay’a başvurabilir. Danıştay’da bir ay içinde karar vermek zorunda. Ya da İçişleri Bakanlığı, yöneticileri, belediye başkanı, yardımcısı, birim müdürlerini görevden alma yoluna gidebilir. Görevden alır. Kayyum atar. Belediyenin seçime gitmesi için görüşte bulunur.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.