Adalar Belediyesi: “Adalar Hepimizin Kirletmeyelim!”

Adalar Belediyesi: “Adalar Hepimizin Kirletmeyelim!”
Yayınlama: 23.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Spor kompleksi olarak planlanan açılışı Şehit Belediye Başkanı  Recep Koç tarafından yapılan 30 sene önce temeli atılan Kınalıada Taşocakları Futbol Sahası CHP’li belediye başkanları döneminde çöplüğe döndü.

Adalar Belediyesi: "Adalar Hepimizin Kirletmeyelim!"

 

 

Coşkun Özden’in çabalarıyla İBB tarafından projeleri çizildi

30 sene evvel  Şehit Recep Koç tarafından temeli atılan, Coşkun Özden’in çabalarıyla İBB tarafından projeleri çizilen ve bitirilmek için gün sayan futbol sahası, Mustafa Farsakoğlu ve ardından Atilla Aytaç tarafından moloz ve çöp döküm yeri yapıldı. Adalar belediyesine ait çöp arabasının üstündeki yazı ise dikkat çekiyor. Çöp ve molozların yanında duran Adalar Belediyesine ait çöp arabasının üstünde “Adalar Hepimizin Kirletmeyelim!” yazısı mevcut!

Adalar, kentsel ve doğal SİT alanı ilan edilmiştir

Adalar, kentsel ve doğal SİT alanı ilan edilmiştir. Bu alanlara moloz, çöp ve inşaat atıkları dökülemez, geçici olarak bile olsa depolanması yapılamaz. Bu nedenle Adalar Belediye Meclisi tarafından her yıl yayınlanan ücret tarifesi ile m3 başına hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının anakara depolama alanına taşınması için vatandaşlardan ücret almaktadır

Bu açıklamalardan anlaşılacağı gibi, anlamı inşaat atıkları hafriyat toprağı, çöp ve inşaat/yıkıntı atıklarının Adalar sınırı içinde dökülmesi yasak olduğu halde buna aykırı işlem yürütülmüştür ve halen yürütülmektedir. Bu dökülen molozları fırsat bilen fırsatçılar da bir süredir gece yarısı gelerek moloz dökmeye devam ediyor.

Adalar Belediyesinin çöp arabası pisliklerin yanında
Adalar Belediyesinin bilgisi dahilinde döküldüğü anlaşılan pislikler,çöpler, inşaat atıkları, Adalar Ak Parti İlçe Başkanlığı’nın devreye girmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bir kaç sefer kaldırılmıştı.

Adalar Eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Kınalıada’ya 2010 senesinde 4000 kamyon (40000 m3) çöp, kimyasal atıklar, tıbbi malzemeler, inşaat atıkları dökerek ve bunların paralarını adalılardan anakaraya dökeceğim diye tahsil eden ve aldığı paraları ne yaptığını açıklayamayan ayrıca aynı şekilde Büyükada, Heybeliada ve Burgazadası’na moloz dökerek Adalar’ı moloz döküm yerine çevirmişti. Görünen o ki, Atilla Aytaç kaçak molozcu Dr. Mustafa Farsakoğlu’nu aşarak burayı sabit bir çöp alanı haline getirmeye çalışıyor.

İzinsiz hafriyat dökmenin yani kaçak moloz dökmenin cezası ne kadar?
Kaçak hafriyat ve moloz dökümü ile çevreye verilen zararın büyüklüğüne göre ise Çevre Kanunu uyarınca 42 bin lira ile 126 bin lira arası cezai işlem uygulanıyor. Aynı zamanda dökülen alan da temizlettirilerek görüntü kirliliği giderilmiş oluyor.

Nereye ihbar edilir?
Vatandaşlar, kaçak hafriyat dökümü yapan kişi yada araçları gördükleri zaman, plakalarını alıp, varsa firma adını, yer ve zaman tespiti yaparak yaşadıkları il veya ilçenin belediye ekiplerine !!! haber verebilir.

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.