Adalar Belediyesi Adalılardan haraç mı alıyor?

Adalar Belediyesi Adalılardan haraç mı alıyor?
Yayınlama: 02.10.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

10 seneden fazla bir zamandır Adalar Belediyesinin tescilsiz binaların basit onarımı için kanunsuz olarak ruhsat almayı şart koşması Adalıları çileden çıkarıyor.

Adalar Belediyesi Adalılardan haraç mı alıyor


CHP’nin Adalar eski belediye başkanlarından Mustafa Farsakoğlu ile başlayan Atilla Aytaç ile devam eden tabiri caizse “Adalılardan haraç alma işi” Ankaralı Erdem Gül ve avanesi tarafından da devam ettiriliyor.

Adalar Belediyesinin, Adalar’da Kentsel SİT alanlarında bulunan tescilsiz binaların basit onarımı için ruhsat şart koşup Adalıların cebine göz dikmesi artık Adalıları canından bezdirdi.

Ruhsata tabi olmayan onarımlar neler?

3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı imar Kanunu’nun 21 inci maddesi göre ruhsata tabi olmayan: derz, iç ve dış sıva, boya, badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ile mimari öge olarak ve sanat tarihi açısından özellik arz etmeyen tavan kaplamaları, elektrik ve sıhhi tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yörenin özelliğine göre belediyelerce hazırlanacak imar yönetmeliklerinde belirtilecek taşıyıcı unsuru etkilemeyen müdahaleleri, kısaca basit onarım…


Yani Adalılar yukarıdaki tamiratları yaparken Adalar Belediyesi’nden ruhsat alması gerekmiyor. Ancak Adalıların cebinde gözü olan, Mustafa Farsakoğlu ve Atilla Aytaç ile başlayan kanunsuz uygulama Ankaralı Erdem Gül ve avanesi tarafından devam ettiriliyor. Adalılardan haksız ücretler alınıyor.

Ruhsata gerek yok!

Zira Adalar’da imar ile ilgili kanun mevzuatı olan 2863 sayılı yasanın 65/4 maddesine göre imar kanunu 21. Madde de sayılan basit onarımlar için, sadece kültür varlıkları yani eski eser bina yönünden KUDEB’ten, Doğal SİT Alanı ve tabiat varlıkları için ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden izin almak gerekli.

Dolayısıyla Adalar’daki binaların olduğu kısım olan Kentsel SİT alanlarındaki tescilsiz binada basit onarım için izin şartı yok. Bununla birlikte belediye tarafından bu kanunsuz işleme dayanak olarak sunulan koruma yönetmeliği ise eski eser binalarla ilgili…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.