Adalar Belediyesi encümen cezalarında şok iddia!

Adalar Belediyesi encümen cezalarında şok iddia!
Yayınlama: 27.06.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar Belediyesi’nde imara aykırı yapılan uygulamalara kesilen encümen cezaları hakkında şok iddialar ortaya atıldı.

Adalar Belediyesi encümen cezalarında şok iddia!

Belediye encümeni; belediye meclisine her tür görev hakkında görüş bildirme yetkisi bulunan, kanun ile belirlenmiş olan cezaların uygulanmasını sağlama yetkisi bulunan bir belediye yönetim organıdır. Birçok görevi olan Belediye encümenin en önemli görevi imara aykırı uygulamalar yapan vatandaşlara cezai işlem uygulamak, kanunlarda öngörülen cezaları vermek.

Ancak Adalar Belediyesi iki seneye yakın bir zamandır belediye encümeninde alınan kararları belediyenin sitesinden yayınlamıyor. Yayınlanmamasının nedeni ise yüksek miktarda kesilen cezalarda vatandaşla oturup illegal bir şekilde pazarlık yapıp karşılığı müteakibinde cezayı silmek veya indirmek olduğu öne sürülüyor. Bu tür pazarlıklarında kamu zararına sebebiyet verdiği ortada.

Bu iddiayı güçlendiren bir olay önceki gün yaşandı. Nizam caddesi No: 29’da imar kanunlarına aykırı işlem yapan bir binaya ihbar üzerine KUDEB yetkilileri işlem yapıp tutanak tuttu. Tutanak üzerine belediye encümeni imara aykırı uygulamalar yapılan yer hakkında 2.5 MİLYON TL cezai işlem uyguladı. Buraya kadar her şey normal. Ancak Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik’e yakın olan CHP’li meclis üyelerinden biri araya girerek yer sahibine, “encümen cezanı hallederiz, büyük indirim yaparız. 2.5 MİLYON cezanı az bir rakama düşürürüz” dediği öne sürüldü. Tabi bu indirim işleminin ne uğruna yapıldığını anlamak için müneccim olmak gerekmiyor! Adalar’da bu ilk duyum değil. Bu ve buna benzer birçok ihbar gazetemize geliyor. Adalar Belediyesinin iki seneye yakın bir zamandır encümen kararlarını yayınlamaması bu iddiaları güçlendiriyor.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.