Adalar Belediyesi eski yazı işleri müdürüne kötü haber!

Adalar Belediyesi eski yazı işleri müdürüne kötü haber!
Yayınlama: 12.07.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:21
A+
A-

Kimliksiz ve diplomasız olarak Adalar Belediyesi’nde memuriyete başladığı iddia edilen ve müdürlüğe kadar yükselen Adalar Belediyesi eski Yazı İşleri Müdürü Fulya Erkan için yargılandığı İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hapis kararı çıkmıştı.

adalar-belediyesi-eski-yazi-isler-mudurune-kotu-haber!

Bilindiği üzere Adalar Belediyesi’nde Fulya Erkan isimli memurun yaşı tutmadan, ortaokul diploması olmadan belediyeye alınmış olması ve yıllar sonra bununda şikayete konu olması neticesinde olay yargıya yansımış İst. And. 10. Ağır Ceza Mahkemesinde davası görülmüş, Erkan, 2 YIL 6 AY HAPİS VE 83.320,00 TL ADLİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMIŞTI.

Konu İdare Mahkemesine taşınmış, İdare Mahkemeye taraf olarak katılan Adalar Belediyesinin itirazlarına, Fulya Erkan’ın İst. And. 10. Ağır Ceza Mahkemesinin 22/12/2015 tarihindeki verilen kararı eklenmemiş, Bölge İdare Mahkemesi de istinaf dilekçesini kabul ederek Erkan’ın memurluğunda herhangi bir kanunsuzluk olmadığına hükmetmiş, Fulya Erkan ceza almasına rağmen bunca yıldır belediyede çalıştırılmaya devam ettirilmişti.

İdare Mahkeme Başkanı babanızın oğlu olsa, Erkan’ın İst. And. 10. Ağır Ceza Mahkemesinin 22/12/2015 tarihindeki verilen karar varken, 26/07/2017 tarihinde Adalar Belediyesindeki idari işlemin iptali için açılan davaya, 14/03/2019 tarihinde Fulya Erkan’ın lehine karar vermez, veremez.

Mahkeme yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi

Adalar Belediyesi’nde veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak çalışmakta iken aday memur olarak ilk atamasının yapıldığı 03.09.1987 tarihi itibarıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen yaş ve öğrenim şartlarını taşımadığı anlaşılan Fulya Erkan’ın, söz konusu tarihteki atama onayı geri alınarak memuriyetine son verilmesine dair davalı idare işleminin iptali istemiyle açılan davanın reddine hükmeden İstanbul 3. İdare Mahkemesinin ilgili sayılı kararının kaldırılarak, dava konusu işlemin iptaline hükmeden mahkemenin kararının Danıştay 12. Dairesinin kararıyla bozulması üzerine, mahkeme yeni esas kaydı alan dosyada Erkan tarafından öncelikle yürütmenin durdurulması istenmesine rağmen İstinaf dilekçesinde ileri sürülen hususlar  yürütmenin durdurulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden mahkeme yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi.

Görevden alındı

Şimdi Adalar Belediye Başkanının şunu yapması gerekmektedir. Ortada bir kamu zararı vardır.  Rakam faizler hariç 83.320,00 TL’dir. Borçlanma yetkisi alıp faizle para arayan belediye başkanı öncelikler Kamu Zararı olduğu Mahkeme Kararı ile kesinleşen kişilerden bu paraları toplamalı ya da kararı gerekçe göstererek mallarına tedbir uygulamalıdır. Bile bile Fulya Erkan’ı çalıştıranlarda gerekli cezai işlemler uygulanmalıdır.

Mahkeme kararlarını bile bile Fulya Erkan’ı çalıştıranlar kamu zararı yapmışlardır. Belediyenin İnsan Kaynakları’nda vekaleten  müdürlük yapan personellerin tümü  kamu zararından sorumludur. Faizleriyle beraber çok büyük tutardaki alacak 6183 sayılı  amme alacaklarının tahsiline ilişkin kanun kapsamında gecikmeden alınması gereklidir. Mal varlığına tedbir konulması kamu alacaklarını zayisinin önlenmesi açısından gerekli olup halen belediyede 18 yaş altı aynı şekilde memur olan başka memurların olduğunu belediye iyi bilmektedir.

Bu kişilerin kimler olduğunu hatırlatacak olursak, müdürlük maaşı alıp şeflik kadrosunda çalışan Yeşim Şener ile Gönül Ülker’in durumları  müfettiş raporlarıyla da tescillenmiştir.

Şimdiye kadar işlerine gelen müfettiş raporlarını uygulamaya alan Adalar Belediyesi, işine gelmeyen raporları da yok saymakta olduğu bilinmektedir.  Yeşim Şener ile Gönül Ülker’in durumunu Adalar Belediyesi eski başkanı Atilla Aytaç’ta bilmekte olmasına rağmen çalıştırmış, şimdiki yönetimde olan Erdem Gül’de biliyor olmasına karşın  aynı şekilde çalıştırmaya devam etmektedir.  

Ortadaki kamu zararı misliyle artmakta Fulya Erkan’a çıkan ağır mahkumiyet kararı ve para cezası bu kişiler içinde emsal olduğu ortadayken Erdem Gül’ün kendisini ateşe attığını farkında olup olmadığını sormak isteriz. Ama diyorsa ki; Bu kadar günahlarımızla elbette gideceğimiz yer cehennem olacaksa, bir odun fazlasının kıymeti harbiyesi yoktur, bunu anlarız.

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.