Adalar Belediyesi Halk Plajı Striknin ile mi açılıyor?

Yayınlama: 01.07.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Daha önce yaptığımız haberle Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına da taşınan Striknin olayı gizemini koruyor. Bu madde Adalar Belediyesi Halk Plajındaki toprağa bulaşıp bulaşmadığı merak konusu.

Adalar Belediyesi Halk Plajı Striknin ile mi açılıyor

Büyükada’da Aya Nikola bölgesindeki Adalar Belediyesinin Halk Plajının üst tarafında bulunan ormanlık alan, bilindiği üzere RUAM hastası atların itlaf edilme yeri. Nereden bakarsak 30 yıldır atlar burada itlaf ediliyor. 2009 yılına kadar 500 kiloluk RUAM hastası atlar Striknin kullanılarak itlaf edilerek buraya gömüldü. 2009 yılında bu madde yasaklandı ve yerine daha az tehlikeli bir ilaç kullanılmaya başlandı. Ama 2009 yılına kadar atların itlafında Striknin denen ölümcül ilaç kullanıldı.

Adalar Belediyesi Halk Plajının üstündeki ormanlık alanda bulunan yerde Striknin ile itlaf edilen atlar buraya gömüldü. Yüzlerce attan bahsediyoruz. Atların bedenlerinin çürüyüp toprağa karışmasıyla beraber, itlaf edilirken vücutlarına enjekte edilen zehirli madde Striknin‘de doğal olarak toprağa karıştı. 5 kg vaya daha fazla Striknin‘den bahsediyoruz. Bu ölümcül ilaç, üzerindeki yetişen ağaçlara, çiçeklere, yağmurla aşağıya akarak belediyenin halk plajının toprağına bulaşması mümkün.  

Adalar Belediyesine ait Büyükada Aya Nikola bölgesindeki halk plajının ise, dönemin belediye başkanı Mustafa Farsakoğlu zamanında tüm ikazlara rağmen toprağın buradan alınarak plaja döküldüğü biliniyor. Yağmur suları ile de yukarıdaki topraktaki Striknin‘in plaja bulaştığı öne sürülüyor.

Adalar Belediyesinin Halk Plajına buradan alınıp dökülen toprakta Striknin var mı?

Plajda bu zehirli toprağın üstünde yatan insanlara bu zehir geçmiyor mu?

İnsanlar için toprağa bulaşan Striknin tehlike arz ediyor mu?

Bu zamana kadar konuyla ilgili ne yapıldı?

Bu ve buna benzer soruların ilgilileri tarafından ivedi bir şekilde araştırılıp cevaplanması gerekiyor. Yetkili şahısların bir an önce topraktan numune alarak gerekli analizleri yapması gerekmektedir. Aksi halde insanların kafasındaki tedirginler devam edecek ve buradan dolayı çıkabilecek hayati risklerden kendileri sorumlu olacaktır.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.