Adalar Belediyesi hizmet binası her an yıkılabilir! 

Adalar Belediyesi hizmet binası her an yıkılabilir! 
Yayınlama: 20.02.2023
Düzenleme: 12.03.2023 19:16
A+
A-

Adalar Belediyesi’nin Büyükada Maden Mahallesi, Altınordu Caddesi, 21 numaralı yerde bulunan  hizmet binasının riskli yapı olduğu ve tahliye edilmesi gerektiği belirtiliyor. Binayla ilgili çürük raporu var.

Belediye binasının  halk ağzıyla ‘çürük raporu’ resmi ağızla ‘Riskli Yapı Tespit Raporu’ alındığı ve bu raporun olumsuz çıktığı,  raporun olumsuz çıkması sebebiyle yönetmeliklere göre 60 gün içinde binanın elektriğinin ve suyunun kesilmesi gerektiği, tahliyesinin yapılması ve binanın derhal yıkılması gerektiği belirtiliyor. 

Riskli Yapı Tespit Raporu 2020 yılında alınmış ama Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül tarafından hiçbir işlem yapılmamış. Göz göre göre Adalıların hayatı tehlikeye atılıyor. Binanın ilk depremde yıkılacağı belirtiliyor. Düşünün, yeri geldiğinde içindeki memurlarla birlikte nüfusun yüz kişiye çıktığı bir bina ilk depremde yıkılacak! Bu biliniyor ama yetkililer tarafından hiçbir önlem alınmıyor. Belediye yetkililerin savunması ise “gidecek yerimiz yok” şeklinde!

Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 20.11.2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yazdığı yazıda hizmet binası olarak kullanılan yerin Riskli Bina Tespit Yönetmeliğine  göre “Riskli” yapı olduğunun tespit edildiğini, hizmetlerin kesintiye uğramaması ve yeni yapı inşası için gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi  hususu diye bir yazı yazmış. Yazının yazılmasından itibaren iki seneden fazla bir zaman geçmiş yapılan bir şey yok. İki sene gibi bir zaman geçmesine rağmen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hiç bir işlem yaptırmamış. Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül ve meşhur yardımcısı Engin Çelik ise depremzedelerin ailelerine ziyarete gidip çocuklara gofret vermiş ve bunu da sosyal medya hesaplarında paylaşmışlar!

Hani derler ya “ar damarı çatlamış”

Adalar Belediyesinin hizmet binası 13 cm. denize doğru kaymış durumda. Tabiri caizse taş atsan yıkılacak! Bile bile önlem almıyor. Bu durum “Olası Kast” suçu kapsamına giriyor.

Bu ne demek?

Belediye binasının olası bir yıkımı esnasında ölen her candan ayrı ayrı cezai sorumluluk anlamına geliyor. Şu an bu suçu Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül işliyor durumda. Tabi bu olayın içinde İBB, KUDEB, Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü ve başkan yardımcıları dahil. 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.