Adalar Belediyesi kaçak plajını açtı!

Adalar Belediyesi kaçak plajını açtı!
Yayınlama: 07.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Adalar Belediyesinin Büyükada Aya Nikola mevkii’nde bulunan halk plajı tüm tehlikelere ve uyarılarımıza rağmen açıldı.

Adaların eski belediye başkanları tarafından kaçak olarak dökülen inşaat atıkları, molozlar, tıbbi atıklar, demirler ve cam kırıkları doldurduğu, kapısında denize girmek tehlikeli ve yasaktır uyarısı bulunan Büyükada Aya Nikola mevkii’ndeki plaj adagazetesinin tüm uyarılarına rağmen açıldı.

Adalar Belediyesi işgalci durumunda

Aya Nikola Halk Plajı

Cankurtaran kulesi olmayan, cankurtaranı olmayan, cankurtaran motoru bulunmayan, sağlık ekibi olamayan, ruhsatı bulunmayan, Adalar Belediyesinin işgalci durumunda olduğu Milli Emlak’a ait kaçak olarak açılan plajda önceki yıllarda 17 yaşında 2 kişi vefat etmesi sonucunda kapatılmıştı. Ölenlerin yakınları tarafından mahkeme götürülen plajın davalarında belediye bir kişi için 300.000 TL tazminat ödemesi gündemde. 4 kişinin yargılandığı davada tazminat kesinleştiği takdirde birileri plajdan rant sağlayacak diye ödenecek olan tazminatların paraları adalıların cebinden çıkacak.

Plajda bir adet cafe bir adet büfe mevcut

Adalar Belediyesinin işgalci durumunda olduğu ruhsatsız işlettiği plajın içinde bir adet cafe bir adet büfe var. Peki bu cafe ve büfenin ruhsatı var mı? Varsa Milli Emlak’a ait olan bir yere nasıl ruhsat verildi? Ayrıca Adalar Belediyesinin kurduğu şirketin işlettiği plajda şirketin faaliyet konusunda plaj işletmeciliği var mı? Bunlar cevap bekleyen sorular. Eğer illa işletmek istiyorsan yasal uygulamaları halledip gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra milletten girişte herhangi bir ücret alma. Halk, plaja bedava girsin. Kapıdan girişte para alma. Şezlong, şemsiye vs. gibi işleri büfeden isteyene ver. İnsanları mecbur etme. Alelacele yangından mal kaçırır gibi meclisten fiyat tarifesini geçirme. Vatandaşlar denize girmek için halk plajı adına işlettiğin, devletin işgal ettiğin arazisinde sana para ödemesin. Bu söylediğimiz sadece Aya Nikola Halk Plajı için değil Adalar’daki tüm plajlar için geçerli. İnsanların denize girecek yeri kalmadı. Bunlara artık bir çözüm bulunmalı. 10.000 TL 20.000 TL kira ödeyen bir adalı hemşehrimiz evinin önünden denize giremeyecek pozisyona geldi. Unutulmaması gereken bir konu, sahiller devletin tasarrufu altında olan kamuya açık alanlardır. Kısacası vatandaşın sahilleri kullanarak denize girmesini engelleyemezsiniz. Bu kanunsuzlukları Adalar Belediyesi olarak yaparsan millette Heybeliada Çam limanına gider çiti çeker ağzını açamazsın!

Plajın altı ölüm tuzaklarıyla dolu

Aya Nikola Halk Plajının molozlar dökülmeden önceki ilk hali

Ayanikola mevkii’nde plajın eski belediye başkanları tarafından alt yapı dolgu malzemesinin kaçak bir şekilde dökülen inşaat artıkları olması plajı kullanılmaz sınıfına sokmaktadır. Bilindiği gibi inşaat artıklarının arasında camlardan tutunda döşeme, kolon beton kırıklarının arasında inşaat demirleri olmaktadır. Bu dolgu malzeme cinsi denizin doldurulması bile 3621 S.K’nun 14.15.16 maddelerine göre yasalara karşı gelmekte olup plaj yapılması için bu tip dolgu malzemesi kullanılması plaj gelenlerin her an başına gelmesi mümkün olacak kazalara maruz kalabilecekleri sonucunu doğurur. İnşaat artığı ile kaba dolgusunun yapılmasından sonra plaj için gerekli olan kum kaba tesviyesinin inşaat artıkları ile yapılmış olan sahile ne kadar fazla dökülürse dökülsün dalga hareketleri neticesinde deniz tabanı içindeki cam parçaları ile demirlerin ortaya çıkması ile birlikte plaja gelenleri büyük tehlikeler beklemektedir. Belki de boğulanlar denize atladıklarında veya daldıklarında kafalarına demir parçası girmiş ve şuurlarını kaybedip boğulmuş da olabilirler.

Adalar Belediyesi yasaya aykırı iş ve işlemlerden kaçınmalı

Adalar Belediyesi, dört bir yanının deniz kıyıları ile çevrili olması nedeniyle ve ayrıca Kıyı Kanunun takipçisi ve uygulayıcısı vasfı olması sebebi ile en başta bir kamu Kuruluşu olarak kendisinin ilgili kanuna muhalefet edici yasaya aykırı iş ve işlemlerden kaçınmalı iken biz-zati belediye olarak kıyıları vasıfsız inşaat atık malzemeleri ile doldurup sonrada plaj yapması kabul edilir bir Kamu uygulaması olamamıştır. Bu plajın kamu yararına olduğu da söylenemez. Plajdaki deniz tabanının tuzaklar ile dolu halde olması belediyeyi sorumlu kılar. Bundan sonrada plajdaki yapım hatasından bir tek kişinin hayatını kaybetmesi bu plajı bu şekilde kullanıma açılması ile hala kullanımına devam edilmesine müsaade eden yönetimlerin hepsini kanunlar karşısında sorumlu olacaktır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.