Adalar Belediyesi kadın/erkek ayırım yapmadan personelini sünnet ettirmiş!

Adalar Belediyesi kadın/erkek ayırım yapmadan personelini sünnet ettirmiş!
Yayınlama: 15.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de Adalar Belediyesi tarafından imzalanan TİS sözleşmesinde olmamasına rağmen fiyat farkı olarak listeye sonradan koyulup memurlara imzalatmaya çalışılan sünnet yardımı kalemi olduğu ortaya çıktı.

Adalar Belediyesi kadınerkek ayırmadan per sünnet ettirmiş!

Adalar Belediyesinin imzaladığı TİS hizmet alım sözleşmesine sonradan dahil edilen, listede fiyat farkı olarak 12.016 TL SÜNNET YARDIMI ödemesi yapıldığı ortaya çıktı.  İşin vahim tarafı ödemeler hakkedişler hazırlanıp imzalanmadan çok önce yapılmış. Şimdi ise Adalar Belediyesi Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik tarafından ödemesi memurlara çok önce yapılan SÜNNET YARDIMI ödemelerin geriye dönük olarak hakkedişleri imzalatılmaya çalışılıyor.

Adalar Belediyesi sünnet etmediği personel kalmıştı, sonunda kadın/erkek demeden onu da yaptı. Üstelik ortada bir hakkediş olmadan…

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik;

  1. Bugüne kadar Adalar Belediyesi’nde kadın/erkek demeden 12.016 TL fiyat farkı olarak listede görünen ve ödemesini yaptığınız kaç personeli sünnet etmiş gösterdiniz?
  2. Listede görünen SÜNNET YARDIMI paralarının hakkedişlerini hazırlayıp imzalatmadan memura kadın/erkek nasıl ödeme yaptınız?
  3. Daha önce ödemesini yaptığınız ama hazırlamadığınız hakkedişleri geriye dönük imzalatılması için memurlarınıza baskı yapıyor musunuz?
  4. İmzaladığınız Hizmet Sözleşmesinde SÜNNET YARDIMI diye bir kalem var mıdır? Yoksa bu kalemi fiyat farkı olarak sonradan mı listeye eklediniz?

Adalar Belediyesi Sosyal Belediyecilik adına yeni bir bakış açısı getirdi. Normalde belediyeler, kamu kurumları ilçesinde maddi imkanları olmayan çocukların sünnet edilme işini yapardı hatta bunun reklamını yapıp statlarda, düğün salonlarında çoklu sünnet düğünleri olarak sosyal belediyecilik adına hizmet verebilirdi ancak Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Yardımcısı Engin Çelik sosyal belediyecilikten anladığı toplu sünnet usulsüzlüğü yani Adalar Belediyesi’nde çalışan belediye işçilerini kadın/erkek ayırmadan toplu sünnet ettirmiş. Bunun da reklamını yaptırmayı unutmuş.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum
  1. Çorumlu Amir dedi ki:

    Kardeşim ne var bunda ÇAD Müslüman ülke burada da kadınlar sünnet edilir. Çoğu Afrika ve müslüman ülkelerinde bu adet devam etmektedir.Ayrıca belediyemiz kadınlara pozitif ayrımcılık da uygulamış olabilir. Birdiger ihtimal yaptıkları icraatlar göre zaten bayağı t..şş..klı kadın personel var belediyede gibi birçok gerekçeleri olabilir.

  2. Kemal Özkan dedi ki:

    Kırk yıllık sünnetçiyim benim aklıma böyle kampanya gelmedi. Bülent Ersoy bunlardan bin kat delikanlı en azından mındıkoğluna gitti işi halletti.

  3. Adalar deniz yemeyen keriz dedi ki:

    Sünnet olanların içinde erdem gül çıkarsa ona çeyrek altın alacağım.
    Reziller adalarda gezer halka gülümserler adalar ada olalı böyle rezil olmadı.

  4. Marko dedi ki:

    2863 sayılı kanunun 17. Maddesine göre planlar yapılana kadar uygulanması zorunlu olan geçiş dönemi kararları, Adalarda çöreklenmiş bazı marjinal çevrelerin dayatması ve ilçe belediye başkanının umursamazlığı sebebiyle, Mimarlar odasının açtığı bir davada “Yürütmeyi durdurma ” kararı alınarak durdurulmuştu. Ancak İstinaf Mahkemesi bu kararı, kanunen uygulanması zorunlu olan bir işlem mahkeme kararı ile durdurulamaz gerekçesiyle bozdu. Kaldı ki üć ay önce de Danıştay, 2017 de Mimarlar odasının yine aynı grupların zorlaması ile iptal ettirdiği 5000 ölçekli koruma planlarının da iptal kararını bozmuştu.
    Kısaca adalara çöreklenmiş bazı marjinal grupların aldırdığı bu akıl almaz kararlar, yüksek yargı tarafından iptal edildi. Ama insanlara yıllarca yaptıkları eziyet yanlarına kâr kalmış oldu.