Adalar Belediyesi kilitlendi, başkan yardımcısı tatilde!

Adalar Belediyesi kilitlendi, başkan yardımcısı tatilde!
Yayınlama: 11.06.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in kendisine bağlı bir çok müdürlüğün elinden alınması üzerine kimseye vekalet vermeden belediyeyi terk ettiği ve tatile çıktığı öne sürüldü

Adalar Belediyesi kilitlendi, başkan yardımcısı tatilde!

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in kendisine bağlı bir çok müdürlüğün Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül tarafından elinden alınması üzerine kimseye vekalet vermeden belediyeyi terk ettiği ve tatile çıktığı, vekalet vermediği için de belediyenin hizmetlerinde aksamalar yaşandığı, Çelik’in bunu kasıtlı olarak yaptığı öne sürüldü.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, görevinin başında iken belediyedeki müdürlüklerin çoğu kendisine bağlı idi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ada ziyareti sonrası ne olduysa Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün birçok müdürlüğü kendisinden alacağını öğrenen Engin Çelik’in, kasıtlı olarak vekalet bırakmadan tatile çıktığı, dün yapılması gereken komisyon toplantılarına katılmadığı, bugün yapılacak olan Adalar Belediyesi Haziran ayı olağan toplantılarının ikinci bileşimine katılmayacağı öne sürüldü. Çelik’in bu karara kızgın olduğu ve Erdem Gül hakkında, ‘onun için her şeyi yaptım arkamda durmadı, ipliğini pazara çıkaracağım’ dediği öne sürüldü.

Engin Çelik, sosyal medya hesabından eşi ile yemek yerken çekilen bir fotoğrafını yayınlarken altına ‘aşk, sağlık, afiyet başka ne olsun’ diyerek ne mesajı verdiği merak konusu oldu. Çelik’in Pazartesi günü görevine geleceği öne sürüldü. Engin Çelik’e yapılanlara kızgın olan CHP Adalar teşkilatının içindeki önemli isimlerden Mimar Uluç Yurtduru’nun ise seçimlerde beraber yürüdüğü akıl hocalarına rağmen istifa dilekçesini ilçeye vermesi ise dikkat çekti.

Adalar Belediyesi’nde üç başkan yardımcısı var. Bunlarda ikisi teknik başkan yardımcısı, diğeri ise siyasi başkan yardımcısı. Belediyede ise müdürlüklerin tek bir yere, siyasi başkan yardımcısına bağlanması uzun süredir tepki çekiyordu. Adalar Belediye Başkanı Yardımcısı Engin Çelik’e bağlı müdürlüklerin çoğunun elinden alınmasının bir nedeni bu olarak gösteriliyor. İkinci nedeni ise bir önceki toplantıda kürsüye çıkarak yaptığı konuşmasında muhalefeti haklı bulması ancak bir gece yarısı operasyonu ile ilk sıradan listeye koyulan M. Dündar Tıraş’ı eleştirmesi. Çelik’in sarf ettiği bu sözlerin İl Başkanlığı ve Genel Merkez tarafından iyi karşılanmadığı öne sürülüyor.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.