Adalar Belediyesi Mali Müşaviri göz altına alındı

Adalar Belediyesi Mali Müşaviri göz altına alındı
Yayınlama: 04.12.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

Adalar Belediyesinin mali işlerini takip eden Mali Müşavir Osman Öztürk, sosyal medya hesabından yayınladığı bir karikatürde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Adalar Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla 1.5 gün gözaltına alındıktan sonra şartlı olarak serbest bırakıldı.

Adalar Belediyesi Mali Müşaviri göz altına alındı

Adalar Belediyesinin 2009 yılında CHP’ye geçmesi üzerine, belediyenin onca mali konulara vakıf personeli, muhasebe yetkilisi, mali hizmetler müdürü varken dışarıdan Doğrudan Temin Yöntemi ile Osman Öztürk isimli mali müşavir belediyede sahne alıp adeta her ay düzenli olarak maaş alan kadrolu memurları gibi para ödendiği bilinmekteydi.

Sonrasında yapılan şikayetler üzerine, İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca araştırma raporunu hazırlatılmış ve Osman Öztürk’e yapılan ödemelerinde aralarında bulunduğu pek çok usulsüzlük, ihaleye fesat gibi adalar kamuoyunda KAYYUM RAPORU diye bilinen ve gazetemizin de tüm sayfalarını yayınladığı raporda çok ciddi vahim tespitler ve iddialar yapılmıştı.

Müfettişler, Adalar Belediyesine ait İşletme Müdürlüğünden Mali Müşavir Osman Öztürk’e aylık maaş şeklindeki ödemelere ait herhangi bir hak ediş belgesi, evrağı, ödeme emri bulunmadığı, bazı ödemelerde serbest meslek makbuzu bile alınmadığı, belediyenin yaptığı  ödemelerin negatif bakiye olarak İşletme Müdürlüğü kasa hesabında gözüktüğü ayrıca Adalar Belediyesi bünyesinde pek çok  Mali Hizmetler Müdürlüğü personelleri bulunurken ve bu personellerin eğitimi için yine danışmanlık hizmetleri adı paralar ödenip personellerinin eğitimine para harcayan Adalar Belediyesi, ayrıca  fazladan Mali Müşavir Osman Öztürk’e  para ödenmesi ile açıkça KAMU ZARARI meydana getirildiğini tespit etmişlerdi.

Adalar Belediyesine, mali Konularla ilgili danışmanlık hizmet alım işini de FETÖ/PYD terör örgütünün Belediyeler İmamı olan firari Erkan KARAARSLAN’ın verdiği raporlarda tespit edildiği düşünülürse konu daha da vahim hale gelmekteydi.

Adalar Belediyesinin kasasını bizler vergilerimiz ile dolduruyoruz. Kamuoyunu oluşturan bizlere yol, su, elektrik, alt yapı, ulaşım, temizlik, sosyal tesisler vb gibi hizmetleri daha iyi vereceklerini ümit ederken 15 Temmuz Kalkışmasını tezgahlayan FETÖ terör örgütünün imamlarına para ödenmesinin kabul edilir bir açıklaması olamaz. İBB raporlarında ise Erkan KARAARSLAN’ a para ödenmesi Terörün Finansmanı olarak değerlendirilmesi üzerine Adalar Belediyesi resmi WEB sitesinde firari Erkan KARAARSLAN ile belediye ilişkileri için Kamuoyuna alelacele duyuru yapmış özetle, belediyenin bünyesinde istihbarat teşkilatı gibi olanakları olmadığını  gerekçe göstermiş , kaba tabir ile kavun değiller ki anlayabilelim demeye getiren komik bir  savunma yapmışlardır.

Ancak Adalar Belediyesi’nde dışarıdan nemalanan şahıslar incelendiğinde çetrefilli, karışık, gizemli kime neden niye vatandaştan toplanan vergilerimizin paraları peşkeş çekilir anlaşılamamaktaysa da, kamu paralarının yani bizim vergilerimizin doğru yerlere harcanmadığı da ortadadır.

Varsayalım ki firari Erkan KARAARSLAN terör örgüt üyesi değildir. Ona ödenen paralar ile teröre finans edilmemiş olsun.  Bu zatı muhtereme ne diye danışmanlık adı altında para ödersiniz? Hem de Antalya’da 5 yıldızlı otelde hafta sonu adam göndererek sözde  seminer adı altında yemekli içmeli iki günlük tatile yine bir başka danışman Hulusi ŞENOCAK’ı sözüm ona eğitilmesi için gönderirsiniz ? Şu an Hulusi ŞENOCAK nerededir? Eğitilmiş danışmanınız ortada yoktur. Kamu parası ile ödenen eğitim bedeli hiç olmuştur. Sonra danışmanınız eğitime muhtaç ise niye danışman diye aldınız? Danışman ancak eğitilerek danışman oluyorsa bari kadrolu bir memurunuzu eğitseydiniz emekli olana kadar danışman pozisyonunuzda bilgili bir memurunuz olurdu. Danışman Hulusi Şenocak’ı ödüllendirmek için mi adalıların parası ile tatil gibi eğitime gönderirsiniz? Kamu zararının kralının belediye tarafından keyfi şekilde yapıldığı ortada.

Osman Öztürk’e neden mali müşavirlik yaptırırsınız! Mademki personeliniz yetersizdi, işi bilmiyordu, nereden bulduysanız bulduğunuz firari ERKAN KARAARSLAN eğittikten sonra mali hizmetler personelleriniz zaten uzman olmuştur. Niye Osman Öztürk’e para ödemeye devam edersiniz?

Tüm bu tezatlıklara belediyenin verilecek cevabı elbette yoktur. Olsa da inanan çıkmaz. Aslında bütün bunların cevabı acaba şöyle mi? diye düşünmemek elde değil!

Atilla AYTAÇ için dışarıda irtibatta olduğu şahıslara istediği şekilde ulufe dağıtır gibi, Kamuda; sorgusuz, sualsiz, hesapsız, ihale verme şekli olan DOĞRUDAN TEMİN USULÜ ile iş vermenin ölçüsü yine acaba mı diyerek, Fetö’cü yada Cumhurbaşkanına hakaret etmekten mi geçmektedir?  Böyle olanlar mı, halktan toplanan vergilerin parasını belediyeden düzenli maaş gibi alabilmektedir? Bu kişiler maaşa bağlanarak kendi ellerini kirletmeden perde arkasında kalarak taşeronlar ile mi legal olmayan işler hallettirilmektedir?  Bunlar adli makamlarca da halen araştırılan, adalar kamuoyunu vicdanını azami rahatsız eden, gazetenizin de ısrarla takipçisi olduğu sorularıdır.

Şayet Osman Öztürk iddiaya göre Cumhurbaşkanına hakaretten 1.5 gün GÖZ ALTINA ALINMIŞ ve gözetim tedbirleri altında serbest bırakılmışsa da siyasi fikri, zikri aleni belli ve hatta Cumhurbaşkanına hakaret edecek kadar uç noktadadır.

Cumhurbaşkanını siyasi fikirlerini beğenmeyebilir ve hatta hiç sevmeyebilirsiniz. Neticede artık yeni dönemde partili Cumhurbaşkanı dönemi başlamıştır. Sizin siyasi fikirlerinize taban tabana zıt fikirlerde olsa Türkiye Cumhuriyetinin başı, ordunun baş komutanı olan kişi sadece sizin siyasi fikirlerinize uymuyor diye yada kolay yoldan dikkatleri üzerine toplamak, siyasi rant sağlamak için hakaret etme hakkınız olamaz. Ucuz yoldan kahramanlık, siyaseten sivrilmek, belediyeden maaş almak, birilerinin yada Fetöcü örgütün kampanyalarındaki gibi, Türkiye Cumhurbaşkanlık adını küçük düşürücü, hakaret edici, aşağılayıcı davranışlar içinde olamazsınız. Yapamazsınız.

Seçim zamanları uygulanan siyasi yasaklar misali uygulamaların konu Cumhurbaşkanının ve makamının dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetinin saygınlığı ise daha katı benzeri uygulamaların olması gerektiği kanaatindeyiz.  O makama oturan kişinin tüm Türkiye’yi temsil hakkını elinde bulundurduğu unutulmamalıdır. Böylesi unvanlı bir şahsı, küçük görecek, hakaret edecek, sosyal medyada rencide edecek yazılı söylemler içinde bulunarak Cumhurbaşkanı üzerinden prim yapmaya çalışmanın elbette ki ağır cezası olmalıdır ve bu cezaya eğer hakaret etme suçu sabit görülürse şartlı salıverilme uygulanmamalıdır. Yoksa bunun önü alınamaz.

Her ezik, yada kaybedecek bir şeyi olmayan vatandaş dikkatleri üzerine çekmek için bu ucuz, kolay kahramanlık yolunu kullanıp ünlü olmaya çalışacaktır. Konu Cumhurbaşkanlığında oturan kişinin saygınlığından ziyade devletin yani Türkiye Cumhuriyetinin saygınlığıdır. Hiç kimsenin bu saygınlığa düşünceleri açıklama özgürlüğünü ileri sürerek gölge düşürmesine müsaade edilmemesi gerekir. Özellikle sosyal paylaşım sitelerini kullanan diğer arkadaş grupları ve paydaşları, böyle paylaşımları görmeleri ve sessiz kalmaları bile bizce suça iştirak etmeleridir. Savcıların  Cumhurbaşkanına hakaret içeren paylaşımları ortak olup gören kişilerin, kendilerine şikayet etmemiş olanlarını da tespit edip, TCK M.278 göre aynı benzer uygulama ile ifadelerini almaları gerektiğini düşünmekteyiz.

Ayrıca fikrini, zikrini aleni belli eden ve bu sayede çevre edindiğini düşündüğümüz Osman Öztürk’ün dirsek temasında olduğu dostları da hayli ilginçtir. Aşağıdaki resimler sosyal paylaşım sitelerinden alınmış olup, resimlerdeki kişiler incelendiğinde, bazılarının aynı kafa yapısında olduğu hemen söylenebilirse de, resim karelerine giren bazı kişiler ise bizi fazlasıyla şaşırtmıştır.

Kaymakam ve hakimler ile elini omuzlarına atacak kadar samimi fotoğrafları, emniyet müdürleri ile birliktelikleri, görevdeki belediye başkanları, kaymakamlar ile beraber ziyaretler gerçekleştirmeleri ve bazı dini gurupların dualarını aldık diye fotoğrafı sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmasına bakılırsa Osman Öztürk Mali Müşavirlik mi yapmaktadır? Yada bir organizasyon içinde görev mi ifa etmektedir? Anlaşılamamaktadır.

Sade vatandaşların yer alamayacağı protokol ziyaretlerine bile dahi dahil edilen ve anı paylaşmak için çekilen fotoğraf karelerinde bir yerlere mesaj verircesine impilant yaptırdığı belli olan, tüm dişlerini göstererek mutlu, mesut ve adeta muzaffer bir eda ile sırıtarak poz veren Osman Öztürk’ün, bu itibarı nasıl, ne şekilde, kimler tarafından sağlandığını, protokolde kimleri temsilen, kimin adına yer bulduğunu gazeteniz olarak  biz merak ediyoruz.

Adalar Belediyesi Osman Öztürk’e mali müşavirlik mi yaptırmaktadır? Yoksa asıl görevi belediyenin adli makamlar ve devletin üst makamları ile aralarındaki köprü kurmasını sağlattırmak mıdır?  Resimlerde Osman Öztürk bir organizatör havalarında tek gülümseyen kişi olarak sanki o organizasyonun baş aktörü gibi poz verdiği görülmektedir.

Sosyal medyada paylaşımlarındaki fotoğraflarına ve altlarındaki notlara bakılırsa, dost ilan ettikleri kişiler eğer doğru ise, bulundukları cemaatler için pirincin içindeki beyaz taş gibi olduklarını düşünmekteyiz. Örneğin AKP meclis üyesi olan kişinin fikri zikri iddia doğru ise Cumhurbaşkanımıza düşmanlığı belli olan bir kişi ile dostlarla muhabbet adı altında, yan yana fotoğraf karesinde olması, üye olduğu partisinin kurucusu ve şimdi Cumhurun başı olan kişiye ihanet değilse nedir?  Yoksa meclis üyeliği için borçlu olduğu kişiler arasında, organizatör mü ?, Mali Müşavir mi ?, Olduğu anlaşılamayan  Osman Öztürk mü  vardır da 2019 yerel seçimleri için tekrar meclis üyeliği aday müracaatını bu dostluk ile garantilemeye çalıştığından mı  sıkı dostluğunu sürdürmektedir!

Peki eski Kaymakam ve Hakim ile olan fotoğraflarına ne demeli. Kollarının altına aldığı bürokratların tayinlerini kendisi yapmış havalarında bir foto karesi. Aynı zamanda fotoğraflara bakanlar için ayrı bir mesajda veriliyor gibi. Adliyede ve kaymakamlıkta çözülmez işiniz varsa elimin altındalar haberiniz ola beni bulun işinizi çözeyim anlamına gelecek bir poz değil mi? Yada Osman Öztürk’ü protokole sokan her kim yada kimler yada hangi organizasyon ise görevimi yerine getirdim Adalar ilçesi İta amirleri ve adli makamları gördüğünüz gibi ellerimin altında mesajı mı veriyor? Artık takdir sizin.

Eski Adalar Kaymakamının ve Hakiminin kesinlikle iyi niyetleri ile verdiklerine inandığımız bu foto karesi maalesef ki, kötü niyetli olarak mizanseni tarif ettiğimiz şekilde kullanılabileceğini de düşünmek zorundaydılar. Aşağıdaki diğer resimlere bakılırsa aynı kare içinde yer alan tüm kişiler de  şaibeli hale gelmiştir.  Bu resimleri sosyal hesaplarına koyan Osman Öztürk’ün niyetinin iyi olduğuna inanmak ise saflık olur.

Osman Öztürk’ün şahsi Facebook hesabında yaptığı paylaşımları arkadaş gurubu içinde yer alan tüm kişiler görebilmektedir. Sosyal hesabından Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edilen Osman Öztürk’ün arkadaş grubundan AKP li İl/ilçe teşkilat üyelerinin hemen çıkmaları ve savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekirken sessiz kalmaları da şaşırtıcıdır.

[sliderpro id=”8″]

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.