Adalar Belediyesi ne iş yapıyor? Meçhul!

Adalar Belediyesi ne iş yapıyor? Meçhul!
Yayınlama: 21.07.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

Gazetemizin WhatsApp ihbar Hattına gönderilen görüntülerde, görüntüyü kaydeden adalı hemşehrimiz haber başlığını atmış. ‘Adalar Belediyesi ne iş yapıyor? Meçhul!

Evet, Adalar Belediyesi’nin ne iş yaptığını kimse bilmiyor. Adalarımızın temizlik bakımından talihsiz bahtı maalesef değişmiyor. Kurban Bayramı’nda ulaşımın ücretsiz olduğu Adaların kalabalık olacağını ‘Sağır Sultan’ın bile bildiği gerçeği Adalar Belediyesi görmüyor, bilmiyor. Temizlik İşlerini yapacak olan birimin bağlı olduğu Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in bu işlere kafayı yoracağına akçeli işlere kafa yorması, bu işleri becerememesi Adalarımızın bu hale gelmesinin başlıca sebebi.

Resim ve görüntülerde görüldüğü üzere sokak hayvanlarının çöplerden beslenmesi, toplanmayan çöplerin sokak hayvanları tarafından parçalanarak dağıtılması, yiyecek bulamayan sokak hayvanları çareyi çöplere atılan yiyecekleri yemekte bulurken ortaya çıkan görüntüler vicdan sızlatıyor. Aç kalan sokak köpeklerinin çöp konteynerlerine tırmanarak içine girmesi ve orada çöpler arasında yiyecek araması çirkin görüntülere neden oluyor. Birde işin sağlık tarafı var. Pandemi döneminde bu görüntüler insan sağlığını tehdit ediyor.

Adalar Belediyesi ne iş yapıyor Meçhul!

Burgazadası’ndaki görüntülerde ise 3 gündür toplanmayan çöpler Burgazadalıları çileden çıkarmış durumda. Çöplerden oluşan sivrisinek ve sinekler Burgazadalıları canından bezdirdi. Adalılar, Halk sağlığının ve dengeli bir çevrede yaşamanın anayasal bir hak olduğunu, 1593 Sayılı Hıfzıssıha Kanunu’nun çeşitli maddelerine göre, çevre ve toplum sağlığının korunması konusunda belediyelerin yetkili kılındığını ancak ortada bir belediye göremediklerinin altını çizdiler

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.