Adalar Belediyesi şirketinin hakedişlerinde yolsuzluk iddiası!

Adalar Belediyesi şirketinin hakedişlerinde yolsuzluk iddiası!
Yayınlama: 07.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar Belediyesi’nde hakkediş imzalanmadan jet hızıyla ödemeler yapıldığı iddiası Adalar gündeminde bomba etkisi yarattı.

Adalar Belediyesi, şuan müfettiş tarafından görevlendirilen bir muhakkik tarafından inceleniyor. Konu, Adalar Belediyesi Anonim Şirketinde hakkedişlerindeki bazı tutarsızlıklar. Muhakkik ise bundan 5 sene önce Adalar Kaymakamlığı’nda görev yapmış bir bayan. Sanki başka bir muhakkik yokmuş gibi daha önce belediye ile bir şekilde ilişkisi olan birini muhakkik olarak atıyorsun. Tam bir skandal, muhakkikin neden geldiği belli. Bu incelemeden belediye aleyhine bir şey çıkar mı? Sanmam.

Müfettişlerin bundan önce Adalar Belediyesini nasıl incelediğini affedersiniz incelemediğini bildiğimiz için önce bu hanımefendi muhakkike soralım!

Elindeki dosyayı biran önce bitireyim gideyim mi diyorsun, hakkedişlerindeki yolsuzluk iddialarını aklama pozisyonuna mı gireceksin yoksa namusunla, şerefinle devletin sana vermiş olduğu görevini yapıp gidecek misin? Yani daha önceki çoğu müfettiş gibi onları aratmayacak gibi Adalar Belediyesi koridorlarında mı gezeceksin yoksa devletin tokadını yolsuzluk yapanların suratına vuracak mısın?

Bize gelen bilgi hiç hayırlı değil. Önceki çoğu müfettişi aratmayacakmışsın gibi duyumlar geliyor kulağımıza. İnşallah yanlış duyumlardır. Bizi yaratan yüce rabbimiz ne demiş? Kul hakkıyla karşıma gelmeyin demiş. İncelediğin dosyalarda milyonlarca yetimin hakkı var unutma müfettiş hanım.

Peki muhakkik hanımın incelediği veya incelediğini varsaydığımız dosyalarda ne gibi usulsüzlük iddiaları var?

Bakanlık genelgelerinde KİK’lerde ilgili çıkmış kanuna aykırı.

Ödenmemesi gereken miktarlar ödenmiş

İşe gelmeyen personele maaş ödenmiş

Usulsüz bir şekilde fazla mesai ödemeleri yapılmış

Kanunsuz bir şekilde maaş artırımına gidilmiş

Şirket personelini olmayan kişilere ödeme yapılmış

Bu sebeplerden dolayı hakkedişlere imza atmayan Adalar Belediyesi eski Destek Hizmet Müdürü Kasım Turan belediye hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Vay sen misin suç duyurusunda bulunan, Adalar Belediye Başkan yardımcısı Engin Çelik tarafından görevden alınıp yerine Ş.G. getiriliyor. Bu arkadaşta jet hızıyla 3 günde bir yıllık bütün hakkedişlere imzasını atıyor. İşin daha vahim tarafı ise aylık maaş ödeyen Adalar Personel A.Ş. bir yıllık hakkediş olmadan her ay maaşları tıkır tıkır ödemiş. Eski müdür bunlara imza atmadığı için görevden alınmış yerine gelen memurda 3 günde bütün hakkedişleri imzalamış.

Hanım muhakkik kardeşimize bakması gereken yerleri söyleyelim…

Adalar Belediyesinin Mali Hizmetler Müdürlüğü maaşları öderken, bankaya yatırırken, belediyenin kasasında paralar çıkarken ödeme emri düzenler. Ödeme emri tarihleriyle hakkedişlerin tarihleri tutmuyor. Bakılması gereken yer önce burası. Yani ödeme emri ocak ayında ama hakkediş bir sonraki yılın ocak ayında! Ödeme emri şubat ayında (belediyenin kasasından çıkan para) hakkediş 3 ay sonra!

Peki bu yolsuzluk iddiaları sadece Destek Müdürlüğü’nde mi olmuş? Hayır bu yolsuzluk iddialarının İşletme Müdürlüğü’nde de olduğu belirtiliyor. Aynı Destek Müdürlüğü’nde olduğu gibi İşletme Müdürü de ‘ben böyle bir kamu zararının altına imza atmam’ deyip tutanağa şerh koymuş, vay sen misin ödemeyip bir de şerh koyan hemen Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin çelik tarafından görevden alınıyor yerine gelen Y.Ş.  3 günde bütün hakkedişleri imzalıyor. Ama unuttukları bir şey var, hakkedişleri sonradan düzenleyenler Adalar Belediyesi’nden jet hızıyla paraları çıkarmışlar. Önce parayı ver sonra kılıfına uydur.

Muhakkik hanımefendiye birkaç sorumuz olacak…

  • Adalar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yani belediyenin kasasından çıkan ödeme emirleri tarihleriyle hakkedişlerin tarihlerini kontrol ettiniz mi?
  • Bilgi aldığınız diğer müdürler size olabildiğince bu konuyla ilgili Adalar Personel A.Ş’nin, Adalar Belediyesinin ve Adalar Belediye Başkanına yapmış oldukları yolsuzluk iddialarıyla ilgili bilgi verdikten sonra bu verilen bilgilerle savcılığa suç duyurusunda bulunacak mısınız? Yoksa görmezden mi geleceksiniz?
  • 2017 yılında Kaymakamlıkta çalışırken Adalar Belediyesine iş yapan FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaaslan’dan haberiniz var mıydı? Erkan Karaaslan’ın firmalarına yapılan ödemelerden haberiniz var mı?  
  • Türkiye Cumhuriyeti’nin bir müfettişi olarak bunların üzerine gidecek misiniz? Yapılan yolsuzlukları ortaya çıkaracak mısınız?

Burada ismi geçen, konuyla alakası olan kişiler cevap haklarını kullanmak isterlerse gazetemiz kendilerine açık bunu da belirtelim.

Muhakkik aynı zamanda soruşturmacı olarak bilinir. Soruşturma konusunda emri vermeye yetkili makam kapsamında verilen emir üzerinden muhakkik işe başlar. Özellikle memurlar konusunda ortaya çıkan suçlara bakan ve bunu soruşturan kişi olarak ifade etmek mümkün. Böylece ilgili memur üzerinden yalnızca o kişi ile ilgili soruşturma gerçekleştirilir.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Mustafa dedi ki:

    Ulan sizin vatanınız var mı? Bu hırsızlıkların hesabını nasıl vereceksiniz? Adalar’da yaşayan vatandaşların ekmeğine kan doğradınız. Siz k.hpesiniz. Bu kadar tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla hayatınıza nasıl devam edeceksiniz? Siz nasıl bir s.htekarsınız? Sizin bu yaptıklarını görüpte namuslu olan memurların içine nasıl çıkıyorsunuz? çocuğunuzun yüzüne nasıl bakıyorsunuz?

  2. İsmet dedi ki:

    “bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.”

  3. Derya dedi ki:

    Engin Çelik arabayı değiştirmişsin. Yat almışsın. Haram zıkkım olsun. Yalnız sen ne a.sğılık bir adamsın arkadaş. İşyerine gelen 211 TL’lik cezayı ödememek için Zabıta Müdürü Canan karısını arayıp cezayı sildiriyorsun ama Büyükada’daki çocuklarına bakmak için terzilik yapan kadına 511 TL ceza kesiyorsun. Sende hiç mi vicdan kalmadı da zavallı kadının ekmeğiyle oynuyorsun. 211 TL lik cezanı sildirmek için zabıta müdürünü araıyorsun. Altında milyonlar değerinde jip yatınıda almışsın ama terzi bir kadınla uğraşıyorsun üstelik cezayı tebliğ bile etmiyorsun. Senin suratına bile tükürülmez…